Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 05.09.2018

Upozorenje RHMZ: U naredna dva sata stiže nevreme, evo koji delovi Srbije su na udaru

Blic 05.09.2018
Republički hidrometeorološki zavod najavio je da bi u naredna dva sata u većem delu Srbije, ali i pojedinim delovima Beograda moglo biti obilnije kiše. Kiša s pljuskovima osim u Bačkoj očekuje se u Sremu i Timočkoj Krajini. I u pojedinim delovima… »

21 Poslodavac u prekršaju: Ministarstvo za rad objavilo spisak firmi kod kojih radnici rade "na crno"

Blic 05.09.2018
Ministarstvo za rad objavilo je na svom sajtu spisak sa imenima 21 poslodavca kod kojih su zatečena lica na radu "na crno". Prema tom spisku, prilikom vanrednih inspekcijskih nadzora izvršenih 1. septembra na gradilištima u Beogradu, ukupno 61 lice… »

Borba za imovinu: Srbija sprema popis svega što su firme posedovale u bivšim republikama, prva adresa Hrvatska

Blic 05.09.2018
Srbija će sačiniti popis imovine srpskih firmi u bivšim republikama, kako bi mogla da pomogne preduzećima u rešavanju tog pitanja. U tom cilju, Republička direkcija za imovinu pozvala je danas preduzeća i javne ustanove koji su imali nepokretnu… »

Držao zmiju u ormaru, umalo platio glavom: Zvečarka ujela čoveka pred sedmogodišnjom ćerkicom, u Kupinovu šok

Blic 05.09.2018
Zmija otrovnica, zvečarka, ujela je čoveka u Kupinovu, koju je nelegalno držao u kući sa još jednom otrovnicom, tarantulom i škorpijom, saznaje portal InfoNet Vojvodina. U kući je živeo sa sedmogodišnjom ćerkom. Incident se dogodio u ponedeljak… »

AMSS: Bez zastoja na naplatnim stanicama i graničnim prelazima

Blic 05.09.2018
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, a samo se na teretnim terminalima beleži čekanje i to na izlazu iz zemlje na Horgošu oko 240 minuta, na Kelebiji 300, Batrovcima oko 300 i na prelazu Šid oko 180 minuta. Saobraćaj se bez većih gužvi… »

Amazon dostigao tržišnu vrednost od 1.000 milijardi dolara

Blic 04.09.2018
Posle Epla i američka platforma za onlajn trgovinu, Amazon, premašila je tržišnu vrednost od 1.000 milijardi dolara. Amazon je tako postao druga američka kompanija koja je dostigla toliku vrednost, prenosi Rojters. Tehnološki gigant Epl, čijim se… »

Zaštitnik građana traži kontrolu nadležnih za bezbednost radnika

Blic 05.09.2018
Povodom još jedne tragične pogibije radnika u selu Binovce u opštini Surdulica i teške povrede radnika u Beogradu koje su se dogodile danas, zaštitnik građana Zoran Pašalić najavio je sveobuhvatnu sistemsku kontrolu rada organa u čijoj… »

Aleksandar Gajšek: Vladeta Jerotić nije dinara uzeo od svojih knjiga, prodavao sliku iz kuće da bi kumčetu platio fakultet

Blic 05.09.2018
Aleksandar Gajšek, autor emisije "Agape" u kojoj je čest gost bio Vladeta Jerotić, ispričao je za "Blic" manje poznatu, privatnu stranu svog saradnika i bliskog prijatelja koji je u utorak u Beogradu, u 95. godini života. - On je najznačajnija… »

Bila je omiljena svetska princeza, a o njenoj smrti i dalje kolaju razne glasine: Ove stvari o Dajani verovatno niste znali

Blic 05.09.2018
Birtianska princeza Dajana od Velsa, prva supruga princa Čarlsa i majka prinčeva Vilijama i Harija, sahranjena je pre tačno 21. godinu. Ovo su najinteresantnije činjenice o omiljenoj britanskoj princezi:… »

Devojčicu ujeo pauk, a onda je počela da joj otpada koža: Morali su da je hitno prevezu u bolnicu (foto)

Blic 05.09.2018
Džejmi Anderson (41) iz Eseksa u Engleskoj zabrinula se za svoju sedmogodišnju ćerku Belu nakon što je ugledala stravičnu ranu koja se stvorila - preko noći. - Nije se setila kad i šta je ujelo. Kada dete ujede komarac, ono dobije reakciju, ali ovo… »