Izvor: Blic/Ekonomija arhiva vesti 05.09.2018

Plate u građevini i po 1.000 evra, ali radnika nema

Blic 05.09.2018
Premda građevinski radnici mogu da zarade platu i do 1.000 evra, na gradilištima širom Srbije ih je sve manje jer mahom odlaze na velika, inostrana tržišta gde imaju bolje uslove rada. Tesar u Beogradu može da zaradi oko 900 evra mesečno, kranista… »

Profesor Građevinskog fakulteta: "Građevinartvo je ozbiljna struka u koju se meša mnogo diletanata i ima improvizacije na…

Blic 05.09.2018
To što se most sruši najčešće je uzrok nestašica para, napravite ali ne održavate, kaže profesor Građevinskog fakulteta u penziji Aleksandr Cvetanović. On je gostujući u Jutru na Prvoj rekao da je građevinarstvo ozbiljna struka, a da se meša… »

Godina za pamćenje: Šljiva dobro rodila, sušare u Blacu rade punom parom

Blic 05.09.2018
Blački voćari, koji prednjače u Srbiji po proizvodnji šljiva, pamtiće ovu godinu po mnogo posla, rekordnom rodu i prosečnoj zaradi, jer je cena od osam do 18 dinara po kilogramu. Nešto boljoj zaradi ipak mogu da se nadaju oni koji su prethodnih… »

Porodica iz Kisača napustila je sigurne državne poslove i Srbima servirala brokoli. Kako žive tri decenije kasnije?

Blic 05.09.2018
Ovo je priča o porodici koja je napustila sigurne i dobre državne poslove i na pola hektara zemlje započela proizvodnju organske hrane u vreme kad se za to nije ni znalo. Tri decenije kasnije imaju prepoznatljivo ime, brend, tržište, hektare pod… »