Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 05.09.2018

Kosovska policija demantuje srpske medije; Đurić: Lažovi i licemeri

Blic 05.09.2018
Kosovska policija demantovala je srpske medije koji izveštavaju o tome da je direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću danas bio zabranjen ulazak na Kosovo. Prema navodima pojedinih srpskih medija to se dogodilo oko 15 sati, a Đurić je za Tanjug… »

Slučaj Mladić: Isključenje trojice sudija

Blic 05.09.2018
Mehanizam za međunarodne krivične sudove u Hagu odlučio je danas da se iz drugostepenog sudskog veća u postupku protiv Ratka Mladića isključe trojica sudija i to Karmel Ađijus, Liu Daćun i Teodor Meron. Kako je regionalnoj televiziji N1 rekao… »

"Vidim da Albanci neće da razgovaraju": Vučić pred dijalog: Ne može neko sa strane da nam kroji sudbinu

Blic 05.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, uoči predstojećeg dijaloga u Briselu koji se održava 7. septembra, da predstavnici Prišštine neće da razgovaraju ni o jednom pitanju od suštinskog značaja. - Vidim da albanski zvaničnici sa… »

Trampov izaslanik sledeće nedelje u Srbiji, a zadužen je za specijalne misije

Blic 05.09.2018
Američki senator i predsedavajući Komisije za državnu bezbednost Ron Džonson posetiće Grčku, Makedoniju Srbiju i Kosovo sledeće sedmice. Kako je Radiju Slobodna Evropa potvrđeno u Ambasadi SAD u Srbiji, Džonson bi u Beogradu trebalo da boravi u… »

Dačić: Pacoli je najglasniji uglavnom kada ja nisam tu

Blic 05.09.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da se ministarstvu na čijem je čelu niko nije obraćao u vezi sa dolaskom ministra inostranih poslova privremenih institucija u Prištini Bedžeta Pacolija u Banjaluku. On je, nakon sastanaka sa… »

Drecun: Epilog o Kosovu moguć na međunarodnoj konferenciji

Blic 05.09.2018
Epilog dijaloga Beograda i Prištine o pitanju Kosova mogao bi da bude postignut na međunarodnoj konferenciji, kaže predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun. - Što smo dalje od rešavanja pitanja Kosova i Metohije, Kosmet… »

Kukavice: Šešelj u "herojskoj" borbi s mrtvim Đinđićem

Blic 05.09.2018
Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj pokazao je danas poverljiv dokument koji je, kako tvrdi, bivši premijer Srbije Zoran Đinđić navodno predao Haškom tribunalu za ratne zločine, a tiče se delovanja vojske i policije na Kosovu… »

Tači: Vučić mi se ne sviđa, ne verujem da i on ima simpatije prema meni, ali moramo da razgovaramo

Blic 05.09.2018
Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je danas da ne vidi ništa loše u tome da s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem priča o miru, ali kaže da je uznemirujuće ako neko u Prištini i Beogradu priča o ratu. Sve to… »

Raspad sistema: Haradinaj i dalje ne može da progura novi tim za dijalog, sednica skupštine odložena četvrti put

Blic 05.09.2018
Nastavak sednice kosovskog parlamenta sazvane na zahtev premijera Ramuša Haradinaja, koja je počela juče, i danas trebala da se nastavi u 14 sati, ponov je odložena i to četvrti put. Naime, iako je njen početak bio zakazan za 14 sati, on je odložen… »

Vučić: Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu

Blic 05.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kraljevine Norveške Arnea Sanesa Bjornstada, kojem je preneo da je Beograd posvećen miru i stabilnosti u regionu, i da upravo zbog toga u dijalogu sa Prištinom teži postizanju stvarnog… »