Izvor: Danas/Ekonomija arhiva vesti 05.09.2018

Bor: Ziđin Majning ponudio preuzimanje rudarske kompanije Nevsun Risorsiz

Danas 05.09.2018
Nevsun Resources Ltd. i Zijin Mining Group Co. Ltd. (Ziđin) najavili su danas da su obe strane sklopile konačni sporazum prema kojem će Ziđin izvršiti ponudu za preuzimanje svih emitovanih deonica i sveukupnih deonica u opticaju kompanije Nevsun za… »

Državni dug Crne Gore 3,1 milijardu evra

Danas 05.09.2018
Državni dug Crne Gore za tri meseca je uvećan za 440 miliona eura, pa je krajem juna iznosio 3,1 milijardu evra, prenosi RTCG. “Ukupan državni dug na kraju juna iznosio je 3,105 milijardi evra ili 70,1 odsto BDP-a. Sa depozitima, državni dug je na… »

Udžbenici mogu biti 30 odsto jeftiniji

Danas 05.09.2018
Roditelji smatraju da su školske knjige preskupe, izdavači tvrde da rade s niskim profitom Roditelji dvoje školske dece koji u Srbiji rade za minimalac trebalo bi za udžbenike da izdvoje u najboljem slučaju petinu, u najgorem i više od polovine… »

Svetska banka: Povezanost kroz trgovinu presudna za razvoj Evrope

Danas 05.09.2018
Međunarodna povezanost kroz trgovinu, ulaganja, migracije,komunikacije i saobraćaj presudna je za privredni razvoj Evrope i centralne Azije,navodi se u saopštenju Svetske banke. Te veze svojim zajedničkim delovanjem pomažu preduzećima da povećaju… »

Uklanjanje brda koštalo bi desetine miliona evra

Danas 05.09.2018
Stručnjaci i dalje u neverici zbog predsednikove ideje da umesto da izgradi zid, sruši brdo Najnovija ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se problem klizišta i obrušavanja potpornog zida iznad Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri reši… »

Vina „Tikveš“ i „Domaine Lepovo“ osvojila šest medalja na China Wine & Spirits Awards

Danas 05.09.2018
Najveće i najprestižnije takmičenje vina i alkoholnih pića koje se održava u Kini ,,China Wine & Spirits Awards, ove godine je nagradilo šest etiketa vinarije Tikveš. Zlatne medalje dobila su vina: Vranec Special Selection, Tga za Jug, Alexandria… »