Izvor: Gde investirati arhiva vesti 05.09.2018

Novi vlasnik RTB Bor-a želi da preuzime još jednu kompaniju

Gde investirati 05.09.2018
Kompanija Nevsun risorsiz saopštila je da je sa kineskom kompanijom Ziđin majning sklopila konačni sporazum prema kom će Ziđin izvršiti ponudu za preuzimanje svih emitovanih deonica i sveukupnih deonica u opticaju kompanije Nevsun za 6 kanadskih… »

Objavljen spisak poslodavaca gde radnici rade”na crno”

Gde investirati 05.09.2018
Ministarstvo za rad objavilo je na svom sajtu spisak sa imenima 21 poslodavca kod kojih su zatečena lica na radu „na crno“. Prema tom spisku, prilikom vanrednih inspekcijskih nadzora izvršenih 1. septembra na gradilištima u Beogradu, ukupno 61 lice… »

Nova minimalna cena rada biće poznata u ponedeljak

Gde investirati 05.09.2018
Predlog povećanja minimalne cene rada u Srbiji još se usaglašava i verovatno će odluka biti saopštena 10. septembra, posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta, rekao je predsednik Unije poslodavaca Srbije Srđan Drobnjaković. “Blizu smo… »

Odobrene subvencije za pčelarstvo

Gde investirati 05.09.2018
Sekretar za privredu Milinko Veličković potpisao je u zgradi Gradske uprave ugovore o dodeli finansijskih sredstava u oblasti pčelarstva sa 347 korisnika. Subvencije se dodeljuju za podršku i podsticaje u pčelarstvu, za nabavku košnica i opreme za… »

Fitch srezao prognozu rasta BDP-a Turske

Gde investirati 05.09.2018
Agencija za kreditni rejting Fitch smanjila je prognozu privrednog rasta Turske navodeći kao glavni razlog pad lire, i upozorila na “značajne rizike”. Fitch sada predviđa da će bruto domaći proizvod Turske u ovoj godini porasti za 3,8 odsto, a u… »