Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 05.09.2018

Slučaj Novičok: Britansko tužilaštvo pokrenulo postupak protiv dva ruska državljana

Glas Amerike 05.09.2018
Britanski tužioci podigli su optužnicu protiv dvojice ruskih državljana zbog zavere i pokušaja ubistva u slučaju trovanja bivšeg ruskog špijuna i njegove ćerke u martu. Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija prebačeni su u bolnicu nakon što su… »

Tramp i saradnici demantuju tvrdnje iz Vudvordove knjige

Glas Amerike 05.09.2018
Predsednik Tramp ponovo je napao legendarnog novinara Vašington Posta Boba Vudvorda zbog objavljivanja nove knjige koja opisuje Belu kuću pod njegovim vođstvom kao haotičnu i disfunkcionalnu. Tramp je na Tviteru postavio pitanje – zar nije sramota… »

Tači: Na Kosovu neće biti nove Republike Srpske

Glas Amerike 05.09.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je na okruglom stolu na temu “Šta znači korekcija granice između Kosova i Srbije?“ da je korekcija granice dobro rešenje za okončanje sukoba između Srbije i Kosova. Međutim Tači je istakao da korekcija… »

Senator Džonson u poseti regionu, u Srbiji 10. i 11. septembra

Glas Amerike 05.09.2018
Američki senator Ron Džonson boraviće u poseti Srbiji 10. i 11. septembra, potvrđeno je iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu. On će boraviti u poseti regionu, kako je kratko najavljeno iz ambasade, i tom prilikom susrešće se… »

Vulin i Bartman: Saradnja Srbije i Ohaja važna za srpsko-američke odnose

Glas Amerike 05.09.2018
Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin i komandant Nacionalne garde Ohaja Mark Bartman saglasili su se na sastanku u sredu da je saradnja Srbije i američke savezne države Ohajo, u okviru Programa državnog partnerstva, jedan od mehanizama koji… »

Zbog žalbe Ratka Mladića izuzeta trojica sudija apelacionog veća

Glas Amerike 05.09.2018
Međunarodni sud u Hagu usvojio je zahtev odbrane Ratka Mladića za izuzeće trojice sudija iz apelacionog veća, koje će razmatrati Mladićevu žalbu na prvostepenu presudu, kojom je osuđen na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv… »

Kevin Spejsi i Stiven Sigal neće biti optuženi za seksualno zlostavljanje

Glas Amerike 05.09.2018
Tužilac u Los Anđelesu rekao je u utorak da neće podignuti optužnicu za seksualni napad protiv glumca Kevina Spejsija, zbog zastarelosti slučaja. Spejsi je bio prijavljen zbog nasrtaja na kolegu 1992. godine. Kancelarija oblasnog tužioca u Los… »

SAD upozoravaju Siriju da ne napada Idlib hemijskim oružjem

Glas Amerike 05.09.2018
Sjedinjene Države obećale su da će "odgovoriti brzo i prikladno" ukoliko Sirija bude koristila hemijsko oružje u provinciji Idlib, poslednjem uporištu pobunjenika u Siriji. Bela kuća je u utorak saopštila da "pažljivo prati" sudbinu Idliba, gde… »

Kandidat za Vrhovni sud konačno odgovarao na pitanja senatora

Glas Amerike 05.09.2018
Kandidat predsjednika Donalda Trampa za sudiju Vrhovnog suda, Bret Kavano naglasio je danas u Senatu važnost nezavisnosti pravosuđa, dok je za presudu kojom je 1973. godine legalizovan abortus u Sjedinjenim Džavama rekao da je važan pravni presedan… »

Tropska oluja Gordon stigla do američke obale Meksičkog zaliva

Glas Amerike 05.09.2018
Tropska oluja Gordon stigla je tokom noći do obale Meksičkog zaliva i granice između američkih država Alabama i Misisipi, donoseći snažne vetrove i obilnu kišu. Prognostičari su očekivali da će oluja dostići snagu uragana pre nego što stigne… »