Izvor: IndeksOnline/Regioni arhiva vesti 05.09.2018

Komemorativna sednica u čast tragično nastradalog Relje Petrovića

IndeksOnline 05.09.2018
NOVI PAZAR – Komemorativnom sednicom danas je odata pošta zameniku osnovnog tužioca u Novom Pazaru Relji Petroviću (63) koji je poginuo u utorak veče u saobraćajnoj nesreći u blizini Sjenice. Sednici su prisustvovali članovi porodice, prijatelji… »

Organizovana grupa lopova za jednu noć ukrala dva automobila u Novom Pazaru

IndeksOnline 05.09.2018
NOVI PAZAR – U noći između utorka i srede u Novom Pazaru ukradena su dva automobila koja još uvek nisu pronađena, a za kojima policija intenzivno traga. Prema nezvaničnim informacijama, sa dve različite lokacije u Novom Pazaru nestala su dva… »

Usvojen zahtev Mladićeve odbrane za izuzeće trojice sudija zbog utiska da su pristrasni

IndeksOnline 05.09.2018
HAG/BEOGRAD – Medjunarodni sud u Hagu usvojio je zahtev odbrane Ratka Mladića za izuzeće trojice sudija iz apelacionog veća koje će razmatrati Mladićevu žalbu na prvostepenu presudu kojom je osudjen na doživotni zatvor zbog genocida i zločina… »

Šarić: „Hoćemo li ikad završiti ovo suđenje?“

IndeksOnline 05.09.2018
Svedok Mile Jerković danas se nije pojavio na suđenju Darku Šariću i njegovoj grupi za pranje više od 22 miliona evra zbog čega je ono odloženo. Tužilac je predložio da se pročitaju Jerkovićeve ranije izjave, ali je sud odlučio da će ipak… »

Nemački sud: Frankfurt mora da zabrani odredjena dizel vozila

IndeksOnline 05.09.2018
BERLIN – Nemački sud je presudio da Frankfurt mora da zabrani upotrebu dizel vozila koja su veliki zagadjivači u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha u tom gradu. Upravni sud u Visbadenu doneo je odluku na osnovu inicijative jedne grupe za zaštitu… »

Hoti: Marku Djuriću nije zabranjen ulazak na Kosovo

IndeksOnline 05.09.2018
PRIŠTINA – Zamenik komandanta Regionalne policije za sever Kosova Besim Hoti izjavio je da direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije, Marku Djuriću nije zabranjen ulaz na Kosovo već se sa prelaza Jarinje vratio iz njemu poznatih… »

Detalji pogibije novopazarskog zamenika tužioca Relje Petrovića

IndeksOnline 05.09.2018
NOVI PAZAR – Relja Petrović, zamenik osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru poginuo je u stravičnom sudaru koji se u utorak oko 19 sati dogodio na magistrali Novi Pazar – Sjenica, blizu sela Štavalj, kada je “folksvagen pasat” kojim je… »

Kupovina odeće iz Zare uskoro online

IndeksOnline 05.09.2018
Španski lanac trgovina odećom Inditex, vlasnik Zare, planira najkasnije do 2020. da preseli prodaju svih svojih brendova na internet, uključujući i ona tržišta na kojima nemaju nijednu fizičku trgovinu. Podstaknut novim radnjama koje prodaju odeću… »

VIDEO: Policija u Sarajevu prebila invalida: “Vukli su me ulicama kao vukovi”

IndeksOnline 05.09.2018
SARAJEVO – Ratni veterani s područja cele Federacije BiH danas su oko podneva došli pred zgradu parlamenta FBiH u Sarajevu te najavili kako će tamo ostati dok vlada ne usvoji njihove zahteve. Danas je istekao rok koji su veterani dali predstavnicima… »

Nepotrebno maltretiranje građanstva čuvanjem ćirilice

IndeksOnline 05.09.2018
Ćirilica je već sasvim dovoljno zaštićena time što je ona prvo pismo koje se uči u osnovnoj školi, što novine izlaze na ćirilici, što je koristi medijski javni servis, i naravno što je u službenoj upotrebi u svim komunikacijama državnih… »