Izvor: Jug press arhiva vesti 05.09.2018

Hapšenje u Vranju zbog pola kilograma marihuane

Jug press 05.09.2018
VRANJE Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su N. P. (1993) iz tog grada , zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je prilikom pretresa… »

LIFFE najavljen u Beogradu

Jug press 05.09.2018
BEOGRAD-LESKOVAC Jedanaesti LIFFE – Leskovači internacionalni festival filmske režije biće održan od 18. do 22. septembra na više lokacija u Leskovcu, u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra. U okviru glavnog takmičarskog programa publika će… »

Posle pauze ponovo otvorena Narodna kuhinja

Jug press 05.09.2018
VRANJE U Vranju je nakon tromesečne pauze ponovo počela da radi Narodna kuhinja. Oko 450 korisnika socijalnih davanja sa područja grada,narednih devet meseci, dobijaće topli obrok pet dana u nedelji. „Namirnice za nesmetani rad Narodne kuhinje… »

Mustafa na albanskoj televiziji: Treba spasiti Albance Preševske doline od srpske kasapnice

Jug press 05.09.2018
PRIŠTINA Nekadašnji predsednik opštine Preševo Ragmu Mustafa, koji je i predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) koja je u opoziciji u toj oštini, rekao je sinoć na Televiziji Klan Kosova da “Kosovo treba da spasi Albance Preševske doline od… »

“Šine” i “Neizgovorni glasovi” za kraj Urban festa

Jug press 05.09.2018
NIŠ U utorak, četvrte festivalske večeri, kiša i nevreme nisu sprečile ljubitelje pozorišta da uživaju u predstavama. „Čudo u Šarganu“ i „Ručni rad“ koji su sinoć igrane Narodnom pozorištu . Dugim , gromoglasnim aplauzima Nišlije su… »

Dvanaest slikara na likovnoj koloniji “Sićevo 2018”.

Jug press 05.09.2018
NIŠ U selu Sićevo kraj Niša je otvorena je likovna kolonija “Sićevo 2018” Likovna kolonija Sićevo je najstarija umetnička kolonija na Balkanu. Osnovana je 1905. godine po ideji i uz zalaganje srpske slikarke Nadežde Petrović. Tokom neprekidnog… »

Kako Metro parkin jug diže vozila u vreme Roštiljijade posle 21 sat – TV JUGpress

Jug press 05.09.2018
LESKOVAC A nekima je Roštiljijada presela. Sasvim sigurno medju njima su i vlasnici automobila koje su radnici Metroparking juga podigli sa parkirališta preko puta Narodnog muzeja. Automobil jagodinskih registarskih oznaka je podignut u dvadeset minuta… »

Gosti iz Rusije i Azerbejdžana na Festivalu „Most“

Jug press 05.09.2018
VRANJE Od 20. do 22. septembra, Vranje će biti domaćin Filmskog festivala „Most“. Na prvom sastanku Organizacionog odbora, razgovaralo se o detaljima manifestacije koja će u gradu pod Pržarom biti prvi put održana. Zamenik gradonačelnika Nenad… »

Inspekcija podnela prekršajnu prijavu protiv vd direktora Apoteke

Jug press 05.09.2018
LESKOVAC Inspekcija rada Jablaničkog upravnog okruga podnela je, protiv vd direktora leskovačke Apoteke prekršajnu prijavu zbog nepravilnosti koje su utvrdili da su učinjene prilikom trećeg kruga racionalizacije u ovom preduzeću. JUGPress je imao… »

Golman surduličkog Radnika pozvan u reprezentaciju

Jug press 05.09.2018
SURDULICA Velika čast za naš klub i naš grad. U redovima državne reprezentacije, pozvan je prvi golman Radnika, Nikola Vasiljević. – Čast mi je i veliko zadovoljstvo da budem na spisku selektora Krstajića. A neizmerna čast što mi je ukazano… »