Izvor: Kurir/Društvo arhiva vesti 05.09.2018

Obilne kiše u Srbiji u narednim satima! RHMZ upozorava na pljuskove, ove oblasti su na udaru!

Kurir 05.09.2018
Republički hidrometeorološki zavod najavio je da bi u naredna dva sata u većem delu Srbije, ali i pojedinim delovima Beograda moglo biti obilnije kiše. Kiša s pljuskovima osim u Bačkoj očekuje se u Sremu i Timočkoj Krajini. I u pojedinim delovima… »

Đorđević o slučaju nastradalog radnika: Krivične prijave protiv izvođača i podizvođača radova na gradilištu u Kneza…

Kurir 05.09.2018
BEOGRAD - Ministar za rad Zoran Đorđević je izjavio jutros da će biti podnete krivične prijave protiv izvođača i podizvođača radova na gradilištu u Ulici Kneza Miloša, gde je 29. avgusta poginuo radnik iz Kraljeva. Ministarstvo za rad… »

Srbija popisuje imovinu u bivšim republikama SFRJ: U Hrvatskoj je ima najviše, a vredi 1,8 milijardi evra

Kurir 05.09.2018
Srbija će sačiniti popis imovine srpskih firmi u bivšim republikama, kako bi mogla da pomogne preduzećima u rešavanju tog pitanja. U tom cilju, Republička direkcija za imovinu pozvala je danas preduzeća i javne ustanove koji su imali nepokretnu… »

Satelitski snimak šokirao stručnjake: U Srbiji pet miliona nelegalnih objekata, najgore stanje u ovih sedam gradova

Kurir 05.09.2018
BEOGRAD - U Srbiji ima pet miliona nelegalnih objekata, pokazuju najnovije procene Republičkog geodetskog zavoda (RGZ). "Do sada se verovalo da je broj bespravno izgrađenih objekata oko milion i po, a RGZ, zahvaljujući satelitskom snimku Srbije, radi… »

Vojvođanin držao zabranjenu zmiju u ormanu, pa umalo platio glavom: Živeo sa ćerkom (7), a otrovnica sve vreme bila u…

Kurir 05.09.2018
Zmija otrovnica, zvečarka, ujela je čoveka u Kupinovu, koju je nelegalno držao u kući sa još jednom otrovnicom, tarantulom i škorpijom, saznaje portal InfoNet Vojvodina. U kući je živeo sa sedmogodišnjom ćerkom. Incident se dogodio u ponedeljak… »

U Srbiji čak 150 lokacija sa bombama koje nisu eksplodirale: Oprezno! Ima ih i u rekama, pod zemljom...

Kurir 05.09.2018
Neeksplodirane bombe iz 1999. godine nalaze se 150 lokacija u Srbiji, od kojih su neke i u dubini od 20 metara, rečeno je danas agenciji Beta u Centru za razminiranje. Površina na kojoj se nalazi municija obuhvata skoro 2,5 miliona metara kvadratnih, od… »

Šleperi na granici čekaju satima: Kolone na Horgošu i Batrovcima

Kurir 05.09.2018
BEOGRAD - Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na putničkim terminalima nema dužih čekanja, dok se na teretnim terminalima beleže čekanja na izlazu iz zemlje do pet sati, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije. Na Horgošu i… »

Alarmantno! Doktori upozoravaju: Ne vežbate dovoljno i evo od čega sve možete da obolite

Kurir 05.09.2018
Više od 1,4 milijarde odraslih ljudi širom sveta ima povišen rizik od oboljenja zbog nedovoljne fizičke aktivnosti, navodi se u novom izveštaju Svetske zdravstvene organizacije (SZO). Kako se navodi, već 15 godina nema poboljšanja u nivou fizičke… »

Đorđević: Ukidamo kaznene poene za penzije sa beneficiranim stažom

Kurir 05.09.2018
BEOGRAD - Ministar za rad Zoran Đorđević ponovio je danas da će uskoro biti ukinuti kazneni poeni za one koji u penziju odlaze sa benficiranim radnim stažom, što će, kako je rekao, ispraviti nepravdu koja je naročito pogađala rudare. Đorđević… »

Šarčević sa kineskom delegacijom: Saradnja Srbije i Kine dobra, ali postoji prostor za proširenje

Kurir 05.09.2018
BEOGRAD - Inicijativa "Pojas i put", čiji je cilj brže povezivanje Azije sa Evropom i Afrikom, predstavlja šansu da Srbija i Kina ojačaju saradnju i razmenu u oblastima kao što su kultura, ekonomija i trgovina, ali i obrazovanje i nauka, ocenio je… »