Izvor: Kurir/Politika arhiva vesti 05.09.2018

Đuriću zabranjen ulazak na Kosovo: Novi, skandalozni potez Prištine! Direktor Kancelarije za KiM vraćen sa administrativnog…

Kurir 05.09.2018
BEOGRAD - Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću danas popodne nije dozvoljen ulazak na KiM, što je, kako ističe Đurić, skandalozan potez Prištine. Đurić je nešto posle 15 časova vraćen sa administrativnog prelaza, iako je… »

Usvojen zahtev mladićeve odbrane: Trojica sudija biće izuzeti zbog pristrasnosti

Kurir 05.09.2018
HAG/BEOGRAD - Međunarodni sud u Hagu usvojio je zahtev odbrane Ratka Mladića za izuzeće trojice sudija iz apelacionog veća koje će razmatrati Mladićevu žalbu na prvostepenu presudu kojom je osuđen na doživotni zatvor zbog genocida i zločina… »

Vučić: Priština neće razgovor ni o jednom suštinskom pitanju, a Srbija nema vremena za gubljenje

Kurir 05.09.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, uoči predstojećeg dijaloga u Briselu, da predstavnici Prištine neće da razgovaraju ni o jednom pitanju od suštinskog značaja. "Vidim da albanski zvanicnici sa Kosova i Metohije neće da… »

Milovan drecun: Vučić će na Kosovu ponuditi okvir rešenja

Kurir 05.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u predstojećoj poseti Kosovu reći će kako se odvija dijalog s Albancima i ponuditi okvir rešenja kosovskog pitanja. Ponudiće verovatno okvir rešenja kako ga on vidi i treba da sasluša mišljenje predstavnika… »

U Srbiju dolazi Trampov čovek od poverenja: Senator Ron Džonson pomaže u dijalogu između Beograda i Prištine

Kurir 05.09.2018
Američki senator Ron Džonson boraviće u poseti Beogradu 10. i 11. septembra, potvrdili su danas Tanjugu u Ambasadi SAD. Ron Džonson je američki zvaničnik čijoj se pomoći u novoj fazi dijaloga Beograda i Prištine nadaju obe strane, a jedan od… »

Dačić o pozivu pacoliju da dođe u Banjaluku: On koristi svaku priliku da se negde pojavi, gde može da priča svoje…

Kurir 05.09.2018
BANJALUKA - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se Srbija nije mešala u dolazak šefa kosovske diplomatije Bedžeta Pacolija u Banjaluku, dok bi po oceni predsednika Republike Srpske Milorada Dodika njegov dolazak bio… »

Pokazao poverljivi dokument koji je ubijeni premijer navodno dao hagu: Šešelj opet udario na mrtvog Đinđića!

Kurir 05.09.2018
BEOGRAD - Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj predstavio je danas kako je naveo, poverljivi dokument o delovanju vojske i policije na Kosovu 1998. godine koji je po njegovim rečima, bivši premijer Srbije Zoran Đinđić 2002… »

Tači: Nema ništa loše u tome da sa Vučićem pričam o miru!

Kurir 05.09.2018
Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je danas da ne vidi ništa loše u tome da s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem priča o miru, ali kaže da je uznemirujuće ako neko u Prištini i Beogradu priča o ratu. Sve to… »

Vučić se sastao sa norveškim ambasadorom: Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu

Kurir 05.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kraljevine Norveške Arnea Sanesa Bjornstada, kojem je preneo da je Beograd posvećen miru i stabilnosti u regionu, i da upravo zbog toga u dijalogu sa Prištinom teži postizanju stvarnog… »

Dačić u Banjaluci: Srpska je za Srbiju pitanje od nacionalnog značaja broj jedan

Kurir 05.09.2018
Šef diplomatije najavio da ce državni vrh Srbije doći u Banjaluku 17. septembra kada u Republiku Srpsku stiže ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov. BANJALUKA - Pitanje Republike Srpske i srpskog naroda u BiH za Srbiju pitanje je od… »