Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 05.09.2018

Mej: Osumnjičeni za trovanje Skripalja su agenti ruske obaveštajne službe

Nova ekonomija 05.09.2018
Britanska premijerka Tereza Mej rekla je da su dvojica glavnih osumnjičenih u trovanju ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke nervnim agensom agenti ruske vojne obaveštajne službe. Mej je rekla u obraćanju poslanicima da je britanska… »

Najmanje devetoro poginulo, a preko 340 povređeno u tajfunu Džebi u Japanu

Nova ekonomija 05.09.2018
Najmanje devet osoba je poginulo, a više od 340 povređeno u tajfunu Džebi, koji je pogodio zapadni deo Japana, saopštila je državna televizija NHK. Džebi, što na korejskom znači lasta, kratko je vreme bio supertajfun i najsnažnija oluja koja je u… »

Vudvord: Tramp je opasno neupućen u svetska pitanja

Nova ekonomija 05.09.2018
Nova knjiga legendarnog novinara Boba Vudvorda: "Strah: Tramp u Beloj kući", zasnovana na svedočenjima "insajdera" iz administracije, prikazuje američkog predsednika Donalda Trampa kao lidera opasno neupućenog u svetska pitanja, a njegovu Belu kuću… »

Antić: Za Srbiju je dobra vest što kineski Ziđin želi da preuzme RTB

Nova ekonomija 05.09.2018
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić ocenio je da je za Srbiju dobra vest da je kineski Ziđin, koji je izabran za strateškog partnera RTB-a, ponudio da preuzme Nevsun risorsiz, rudarsku kompaniju koja razvija projekat nalazišta bakra… »

Katalonski lider Kim Tora opet pokrenuo kampanju za otcepljenje Katalonije od Španije

Nova ekonomija 05.09.2018
Katalonski lider Kim Tora pokrenuo je ponovo kampanju za otcepljenje Katalonije od Španije, istovremeno odbacivši ponudu španske vlade o referendumu za veću autonomiju. Tora je u utorak uveče rekao da je mandat koji su im građani dali 1. oktobra… »

Novaković: Novosađani, građanskom neposlušnošću sprečite rušenje SPENS-a

Nova ekonomija 05.09.2018
Poverenik Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković apelovao je danas na građane Novog Sada da kroz razne vidove građanske neposlušnosti skažu svoje neslaganje sa najavom gradske vlasti o rušenju Sportskog i poslovnog… »

Lavrov: Cilj SAD-a u Ukrajini je da stvori opasno žarište

Nova ekonomija 05.09.2018
Cilj SAD u Ukrajini je da stvori "opasno žarište" napetosti na granici sa Rusijom, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Serger Lavrov. "Želim da ih pitam šta je vaš interes u Ukrajini. Ne znam šta SAD traži u Ukrajini osim što želi da… »

Specijalna policija i demobilisani borci se sukobili na protestu u Sarajevu

Nova ekonomija 05.09.2018
VIDEO: Tokom protesta u Sarajevu došlo je do sukoba između demobilisanih boraca i pripadnika specijalne policije. Korišćen je suzavac, a intervenisala je i Hitna pomoć. Nakon što je istekao rok dat predstavnicima vlasti u BiH da zakažu hitnu… »

Odluka o minimalnoj ceni rada znaće se u ponedeljak

Nova ekonomija 05.09.2018
Predlog povećanja minimalne cene rada u Srbiji još se usaglašava i verovatno će odluka biti saopštena 10. septembra, posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta, rekao je predsednik Unije poslodavaca Srbije Srđan Drobnjaković. "Blizu smo zajedničkog… »

Industrijski sindikat "Nezavisnost" otvorenim pismom moli premijerku za pomoć

Nova ekonomija 05.09.2018
Sindikat industrije, energije i rudarstva "Nezavisnost" obratio se otvorenim pismom premijerki Ani Brnabić. Oni su zatražili podršku u rešavanju pitanja isplate minimalne zarade za zaposlene u dva preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i… »