Izvor: PC Press arhiva vesti 05.09.2018

Striming servisi će biti dužni da imaju bar 30% evropskog sadržaja

PC Press 05.09.2018
Evropska Komisija će tražiti od Netflix-a, Amazon-a i drugih kompanija za strimovanje da posvete najmanje 30% svog portfolija lokalnom sadržaju. Završno glasanje koje će doneti konačno odobrenje odluke očekuje se u decembru. Ova odluka neće svima… »

Osam činjenica o Google-ovim ranim danima

PC Press 05.09.2018
20 godina je prošlo od kada je Google podneo zahtev za inkorporaciju, prvi korak u pretvaranju projekta iz Stanfordovog doma u danas najvredniju kompaniju na svetu. Leri Pejdž i Sergej Brin, osnivači Google-a su danas jedni od najbogatijih ljudi u… »

HyperX predstavio nove proizvode

PC Press 05.09.2018
HyperX brend je 30. avgusta predstavio nekoliko novih proizvoda na ovogodišnjem Gamescom sajmu održanom u Kelnu. Do sada poznat pre svega po proizvodima namenjenim PC igračima, HyperX je ovoga puta predstavio i novu porodicu gaming periferija… »

Stigao redizajnirani Chrome

PC Press 05.09.2018
Za Chrome-ovu 10. godišnjicu, Google je svom veb pregledaču podario dugo očekivani, prvi redizajn. Nova verzija zadržava Chrome-ove tabove na vrhu za PC verziju, ali tabovi i Chrome Omnibox – koji omogućava da se adress bar koristi kao polje za… »

Intervju: Telekom Srbija – Stub digitalizacije i digitalne transformacije

PC Press 05.09.2018
„Da bismo ostali konkurentni, moramo da promenimo model i da kao privreda i celokupno društvo pređemo iz industrijskog modela u digitalni” Telekom Srbija predstavio je krajem jula ove godine najsavremeniju infrastrukturu namenjenu IoT rešenjima –… »

Vrednost kriptovaluta na dan 5.9.2018.

PC Press 05.09.2018
Razlog zbog kojeg je američka Komisija za hartije od vrednosti u potpunosti odbila fondove berzanskog indeksa kriptovaluta (ETF) je zato što kripto-industrija ne odgovara arhetipu podnosioca zahteva, po rečima generalnog direktora startapa za kripto… »

Intel Core i7-9700K overklokovan do 5,3GHz

PC Press 05.09.2018
Izgleda da su podaci koji se tiču Intel-ovih procesora devete generacije najgore čuvana tajna u istoriji računarstva, te se još pre nekog vremena saznalo će korisnicima ponuditi do osam jezgara, te brojne druge prednosti. Drugi procesor po jačini iz… »

Android Q kao rešenje za neprilagođene aplikacije

PC Press 05.09.2018
Kako nove verzije Android operativnog sistema ulaze u mejnstrim, tako se povećava i njihov API nivo, a nakon ažuriranja, te brojnih bildova, te tako najnovija Android Pie verzija ima API nivo od 28. Iako se Android API uvećavao tokom godina, developeri… »

Avigilon video nadzor kamera 7K rezolucije

PC Press 05.09.2018
Video nadzor industrija prešla je na kompletno novi nivo od kada su dostupne video nadzor kamere 7K (30MP) rezolucije. Sa ovim kamerama za video nadzor pojam javne bezbednosti, bilo da se radi o nadzoru trgova, pograničnih oblasti, saobraćajnica ili… »

Vrednost Amazona nadmašila bilion dolara

PC Press 05.09.2018
Pozicija Džefa Bezosa kao najbogatijeg čoveka na svetu učvrstila se ove nedelje kada je njegovo bogatstvo poraslo je na 1,8 milijardi dolara, nakon što je tržišna vrednost Amazona u utorak dostigla vrednost od bilion dolara. Deluje kao da Bezosovo… »