Izvor: RT Kragujevac/Regioni arhiva vesti 05.09.2018

Preminuo čovek na ulici

RT Kragujevac 05.09.2018
Stariji muškarac preminuo je danas u prepodnevnim satima u ulici Save Kovačevića u centru grada. Prema informacijama iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, uzrok smrti muškarca koji je preminuona ulici, najverovatnije je infarkt. Ekipa Hitne pomoći… »

Planirana isključenja struje za četvrtak 6. septembar

RT Kragujevac 05.09.2018
Zbog seče rastinja ispod dalekovoda dana 06.09.2018. godine u vremenu od 09:00 do 14:00 sati, doći će do prekida u isporuci električne energije potrošačima u delu Lužnica i Cerovac gornji kraj. Zbog rekontrukcije niskonaponske mreže dana… »

Dve decenije Doma zdravlja Kragujevac

RT Kragujevac 05.09.2018
Kragujevački Dom zdravlja, kao ustanova primarne zdravstvene zaštite, brine o zdravlju 200.000 građana Kragujevca. Svečanom akademijom u sali Skupštine grada ova ustanova obeležila je značajan jubilej, 20 godina rada. Primarna zdravstvena zaštita… »

Mere populacione politike u Kragujevcu

RT Kragujevac 05.09.2018
Grad Kragujevac i opštine Aranđelovac, Rača i Knić dobili su od Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku oko 62 miliona dinara bespovratnih sredstava. Za realizaciju šest projekata Kragujevcu je pripalo oko 32… »

Nova Agencija za mere i dragocene metale

RT Kragujevac 05.09.2018
Novim Zakonom o metrologiji Agencija za mere i dragocene metale, kao pravni naslednik istoimene Direkcije, bila bi izmeštena iz državne uprave i kao takva racionalnija i efikasnija, čulo se tokom današnje javne rasprave o nacrtu predloženog zakona u… »

Uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstava

RT Kragujevac 05.09.2018
Tim za uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu izvršiće preuzimanje, transport i uništavanje ovih sredstava pronađenih na teritoriji grada Kragujevca i opštine Batočina. Preuzimanje navedenih ubojnih… »

Besplatna vodička tura

RT Kragujevac 05.09.2018
Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ organizovaće u subotu, 8. septembra, turističku vodičku turu dajući na taj način svoj doprinos značajnom jubileju – dva veka postojanja Stare crkve. Vodička tura je besplatna, pešačkog karaktera… »

Klavirski koncerti u Univerzitetskoj galeriji

RT Kragujevac 05.09.2018
U Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, sinoć su održana dva klavirska koncerta na kojima su nastupile Nataša Mitrović i Ljiljana Vukelja, profesorke Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Nataša Mitrović je magistrirala klavir na Fakultetu… »

Počinje Šumadijski sajam poljoprivrede

RT Kragujevac 05.09.2018
Šumadijski sajam poljoprivrede, 15. po redu, biće otvoren sutra na Šumadija sajmu i trajaće do 9. septembra na gradskom sjamištu. Očekuje se veliki broj izlagača i posetilaca po čemu će predstojeći sajam biti prava jesenja smotra agrara. Tokom… »

Riznica Narodnog muzeja

RT Kragujevac 05.09.2018
Vodimo Vas u Narodni muzej. Najvažniju Nacionalnu Ustanovu kulture. Prvi čuvar srpske prošlosti i ne samo srpske, već i prohujalih civilizacija i svih naroda koji su živeli na prostoru naše države pre naseljavanja Srba. Svedočanstvo koje još… »