Izvor: RTS/Balkan arhiva vesti 05.09.2018

Mektić: Ne postoji razlog za prisluškivanje Dodika i Vučića

RTS 05.09.2018
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je da ga je šef tajne službe BiH Osmah Mehmedagić uverio da ne postoji razlog zbog kojeg bi OSA prisluškivala predsednika RS i Srbije, Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, te da je reč o… »

Sukob demobilisanih boraca i policije na protestu u Sarajevu

RTS 05.09.2018
Sedam policajaca je povređeno, a četiri osobe su uhapšene tokom sukoba bivših boraca Armije BiH i policije u centru Sarajeva. Policija koristila suzavac. Situacija u centru Sarajeva je posle sukoba bivših boraca Armije BiH i policije normalizovana… »

Sara Vidak osuđena na četiri meseca zatvora

RTS 05.09.2018
Beograđanka Sara Vidak proglašena je krivom za napad na sudiju kotorskog Suda za prekršaje Jelenu Stanišić. Vidakovoj je odlukom suda ukinut pritvor do pravosnažnosti presude. Sara Vidak je osuđena na kaznu zatvora od četiri meseca, pišu… »

Iz Klintonove arhive: Podrška Crnoj Gori posle razlaza sa Miloševićem

RTS 05.09.2018
Administracija bivšeg američkog predsednika Bila Klintona pružala je značajnu političku i finansijsku podršku crnogorskoj vlasti nakon što se predsednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović distancirao od politike Slobodana… »

Slovenačka policija negira veze sa "Štajerskom gardom"

RTS 05.09.2018
Policija u Sloveniji saopštila da ne raspolaže podacima o upletenosti pojedinih policajaca u slučaj postrojavanja paravojne grupe "Štajerska garda". "Policija ne raspolaže podacima o upletenosti policajaca u slučaj postrojavanja 'Štajerske garde'… »

Dačić: Svet danas izgleda drugačije, ostaje potreba unapređenja saradnje

RTS 05.09.2018
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačih poručio je u Banjaluci da su se tokom protekle dve decenije međunarodne prilike značajno promenile i današnji svet izgleda drugačije, ali da i dalje ostaje potreba unapređenja… »