Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 05.09.2018

Vremenska prognoza – 6. septembar

RTS 05.09.2018
Više sunca i porast temperature. Kratkotrajna kiša ili pljusak mogući su ponegde u Banatu, Braničevu, na istoku i jugoistoku zemlje. Temperatura od 23 stepena do 28 stepeni. Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave (izvor… »

Objavljen spisak poslodavaca koji zapošljavaju "na crno"

RTS 05.09.2018
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja objavilo je na svom sajtu spisak sa imenima 21 poslodavca kod kojeg su zatečena lica na radu "na crno". Prema tom spisku, prilikom vanrednih inspekcijskih nadzora izvršenih 1. septembra… »

Vulin i Diković sa komandantom Nacionalne Garde Ohaja

RTS 05.09.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković sastali su se sa komandantom Nacionalne Garde Ohaja general-majorom Markom Bartmanom. U razgovoru Aleksandra Vulina i Marka Bartmana je istaknuto da je saradnja… »

Popisuje se imovina srpskih firmi u bivšim republikama SFRJ

RTS 05.09.2018
Srbija će sačiniti popis imovine srpskih firmi u bivšim republikama, kako bi mogla da pomogne preduzećima u rešavanju imovinskog pitanja. U tom cilju, Republička direkcija za imovinu pozvala je preduzeća i javne ustanove koji su imali nepokretnu… »

Saradnja Srbije i Južne Koreje u zaštiti životne sredine

RTS 05.09.2018
Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan danas je u Seulu s ministarkom životne sredine Republike Koreje Kim Eunkjung potpisao Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti zaštite životne sredine između dva ministarstva. Kako se navodi… »

Na graničnom prelazu čekanje do pet sati za teretnjake

RTS 05.09.2018
Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na putničkim terminalima nema dužih čekanja, dok se na teretnim terminalima beleže čekanja na izlazu iz zemlje do pet sati, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Na Horgošu i Kelebiji čekanja… »

Ombudsman traži kontrolu nadležnih za bezbednost radnika

RTS 05.09.2018
Povodom još jedne tragične pogibije radnika u selu Binovce u opštini Surdulica i teške povrede radnika u Beogradu koje su se dogodile danas, zaštitnik građana Zoran Pašalić najavio je sveobuhvatnu sistemsku kontrolu rada organa u čijoj… »

"Digitalizacija Srbije ide brzim korakom"

RTS 05.09.2018
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević prisustvovao je završetku projekta "Digitalizacija i multimedijalna prezentacija izložbi Prirodnjačkog centra", gde je poručio da u digitalizaciju idemo brzim koracima, te ocenio da će Srbija… »

Vremeplov (5. septembar 2018)

RTS 05.09.2018
Francuski kralj Luj XIV, Kralj Sunce, rođen na današnji dan 1638. godine. Srpski političar i istoričar Jovan Ristić umro 5. septembra 1899. Bitka na Marni, u Prvom svetskom ratu, odigrala se 5. septembra 1914. godine. 1568. - Rođen Tomazo Kampanela… »

Šarčević: "Pojas i Put" šansa da Srbija i Kina ojačaju saradnju

RTS 05.09.2018
Inicijativa "Pojas i put", čiji je cilj brže povezivanje Azije sa Evropom i Afrikom, predstavlja šansu da Srbija i Kina ojačaju saradnju i razmenu u oblastima kao što su kultura, ekonomija i trgovina, ali i obrazovanje i nauka, ocenio je ministar… »