Izvor: RTS/Ekonomija arhiva vesti 05.09.2018

"Ciđin" spreman da preuzme kanadski "Nevsun"

RTS 05.09.2018
Kineska kompanija "Ciđin majning" ponudila je 1,41 milijardu dolara za preuzimanje rudarske kompanije "Nevsun risorsiz", koja posluje u Srbiji posredstvom svog zavisnog društva "Rakita eksplorejšon" na projektu Čukaru Peki u Boru. Obe strane su, kako… »

Sindikalci traže podršku premijerke

RTS 05.09.2018
Granski sindikat industrije, energije i rudarstva "Nezavisnost" obratio se otvorenim pismom premijerki Ani Brnabić od koje traži podršku u rešavanju pitanja isplate minimalne zarade za zaposlene u dva preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i… »

Leposavić se nada boljim danima

RTS 05.09.2018
U najsevernijoj opštini Kosova i Metohije, Leposaviću, pogoni čuvenih fabrika "Prva petoletka", "Kristal" i "Hrast" svedoče o vremenu kada je u njih na posao svakodnevno dolazilo gotovo hiljadu radnika. Godinama posla nema, ali hale su očuvane i… »

Odzvonilo privremenim penzijskim rešenjima

RTS 05.09.2018
Socijalno-ekonomski savet se saglasio oko predloženih izmena Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, kojima se ukida privremeno umanjenje penzije i kazneni poeni za one sa beneficiranim stažom. Socijalni partneri najavljuju da će u ponedeljak biti… »