Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 05.09.2018

Marku Đuriću zabranjen ulazak na KiM, kosovska policija demantuje

RTS 05.09.2018
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas popodne vraćen sa administrativnog prelaza. To je skandalozna odluka Prištine, ističe Đurić. Kosovska policija demantuje, navodeći da je Đurić imao dozvolu, ali da nije ušao jer je… »

Suđenje Ratku Mladiću – izuzete sudije Meron, Ađijus i Liju Daćun

RTS 05.09.2018
Trojica sudija Apelacionog veća Haškog suda, Teodor Meron, Karmel Ađijus i Liju Daćun izuzeti su iz veća koje će razmatrati žalbu Ratka Mladića na prvostepenu presudu kojom je nekadašnji komandant Vojske RS osuđen na doživotni zatvor, saopštio… »

Vučić: Priština neće razgovor ni o jednom suštinskom pitanju

RTS 05.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je, uoči predstojećeg dijaloga u Briselu, da predstavnici Prištine neće da razgovaraju ni o jednom pitanju od suštinskog značaja. "Vidim da albanski zvaničnici sa Kosova i Metohije neće da razgovaraju ni… »

Drecun: Neophodno postizanje istorijskog sporazuma sa Albancima

RTS 05.09.2018
Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je za RTS da nije bitno ko će sediti pored Hašima Tačija u Briselu i da će stav Vašingtona biti od presudnog značaja za dalje ponašanje Albanaca. Milovan Drecun je… »

Priština, nova vanredna sednica kosovske skupštine u četvrtak

RTS 05.09.2018
Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji zakazao je za četvrtak u 10 časova novu vanrednu sednicu, na zahtev opozicije, koja ima spreman predlog rezolucije kojom se Hašimu Tačiju zabranjuje da pregovara o teritorijalnim promenama na Kosovu… »

Tači o razgraničenju: Jedini način da se okonča sukob

RTS 05.09.2018
Ideja o teritorijalnom razgraničenju ili korekciji granice jedini je način da se okonča sukob između Beograda i Prištine, kaže predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači. Hašim Tači je rekao da će biti veoma teško postići… »

"RS i Srbi u BiH za Srbiju najvažnije pitanje"

RTS 05.09.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je u Banjaluci da je pitanje Republike Srpske i srpskog naroda u BiH za Srbiju pitanje od nacionalnog značaja broj jedan. Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji jedan su narod, ističe predsednik RS… »

Vučić sa ambasadorom Norveške o situaciji u regionu

RTS 05.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorom Kraljevine Norveške Arneom Sanesom Bjornstadom o saradnji dve zemlje, kao i o situaciji u regionu. U razgovoru sa norveškim ambasadorom Arneom Sanesom Bjornstadom, predsednik Vučić je… »

Vučić i Čepurin o saradnji dve zemlje i dijalogu Beograda i Prištine

RTS 05.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, s kojim je razgovarao o saradnji dve zemlje i budućim kontaktima najviših zvaničnika. Vučić i Čepurin su se saglasili da kontinuirani politički dijalog… »

Dačić: Protivljenje razgraničenju je licemerno

RTS 05.09.2018
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef srpske diplomatije, Ivica Dačić, poručio je u Banjaluci da je licemerno to što se pojedine države protive razgraničenju i poručio da je to isključivo pitanje dogovora Beograda i Prištine u koje niko sa… »