Izvor: RTS/Regioni arhiva vesti 05.09.2018

Viminacijum fest - mitovi stari i novi

RTS 05.09.2018
U Požarevcu je počeo pozorišni festival posvećen mitovima i legendama od antičkog do modernog doba. "Viminacijum fest" je četvrti pozorišni festival koji se održava u Požarevcu. Za razliku od prethodnih pozorišnih festivala koji su posvećeni… »

Animanima u Čačku

RTS 05.09.2018
U Domu kulture Čačak, specijalnom projekcijom i izložbom Alekse Gajića, otvoren je 12. Međunarodni festival animacije Animanima. Maestralnom animacijom lutaka od feltovane vune belgijskog autorskog para ekskluzivnom projekcijom filma "Taj… »

Slobodne zone u Srbiji zapošljavaju tri hiljade radnika godišnje

RTS 05.09.2018
Kineska kompanija "Šangdong linglong" planira da izgradi fabriku guma u Zrenjaninu, čim dobije odobrenje svoje Vlade za investiranje u Srbiji. Taj pogon će poslovati u okviru tamošnje Slobodne zone i biće petnaesti koji će raditi po konceptu… »

Hrana za korisnike Doma u Kulini bez rizika

RTS 05.09.2018
Zbog kvara zamrzivača u Domu za odrasle u Kulini, po nalogu Instituta za javno zdravlje u Nišu i Veterinarske inspekcije meso koje je bilo u komori biće najverovatnije uništeno. U Domu kažu da namirnice koje su bile u komori nisu korišćene za… »

Problem sa ambrozijom u Kraljevu

RTS 05.09.2018
Poslednjih mesec dana povećana je koncentracija polena ambrozije koji može da izazove jake alergijske reakcije. Iako je - samo u Kraljevu - u dva navrata uklanjana ta korovska biljka, zbog vremenskih uslova - akcija nije dala željene rezultate… »

Nagrađeni šabački budući mladi poljoprivrednici

RTS 05.09.2018
Šabački srednjoškolci sa uspehom su počeli novu školsku godinu. Na Agroolimpijadi u Portugalu, četvoročlani tim Srednje poljoprivredne škole koji je predstavljao Srbiju, u konkurenciji 19 školskih državnih timova iz Evrope, osvojio je srebrnu… »

Zbog nedostatka vakcina, deca ne mogu u vrtić

RTS 05.09.2018
U domovima zdravlja u Šapcu, Loznici i još nekim gradovima, od prošlog meseca vlada nestašica MMR vakcine protiv malih boginja. U šabački Dom zdravlja stiglo je 30 doza koje su pozajmljene iz susednih opština. Zbog nedostatka MMR vakcine, za neku… »