Izvor: RTS/Zabava arhiva vesti 05.09.2018

Prvi lavići iz epruvete

RTS 05.09.2018
U Rezervatu za proučavanje i očuvanje divljači „Ukutula“ u Južnoafričkoj Republici rođeni su prvi lavići čija je majka oplođena nehirurškim veštačkim putem. Taj poduhvat izveli su naučnici Univerziteta u Pretoriji, a dva mladunca, koja su… »

U uništenom muzeju pronađena lobanja stara 11.500 godina

RTS 05.09.2018
Na zgarištu Brazilskog nacionalnog muzeja u Rio de Žaneiru pronađena je lobanja za koju se veruje da je pripadala jednom od najznačajnijih muzejskih eksponata. Reč je o lobanji žene stare 11.500 godina, a koja je nazvana „Lusija“, prenosi AP… »

Pušteno dodatnih 3.000 karata za koncert „Tu čelos“

RTS 05.09.2018
Zbog velikog interesovanja za koncert dua „Tu čelos“ u srpskoj prestonici, u prodaju je pušteno još 3.000 karata. Karte se prodaju preko prodajne mreže „Eventim“, ali i na dan koncerta od 17 časova preko puta Kule Nebojše. Luka i Stjepan u… »

„Galija“ vodi Beograđane i Nišlije „u raj iznad oblaka“

RTS 05.09.2018
Rok grupa „Galija“ održaće koncerte 9. novembra u beogradskom Centru „Sava“ i 16. novembra u hali Čair u Nišu, na kojima će promovisati novi album „U raju iznad oblaka“. „Pola života sam proveo u Nišu, pola u Beogradu. To su mi dva… »

Najgori pljačkaš u istoriji?

RTS 05.09.2018
Naoružani i maskirani čovek ušao je samouvereno u prodavnicu u američkom gradu Orora, rešen da je opljačka. Međutim…. Nakon što je ušao u prodavnicu, izvukao je pištolj i odmah ga ispustio, a oružje je palo preko pulta ispod nogu radnika… »

Supermen postaje veštac, Henri Kavil dobio ulogu Geralta

RTS 05.09.2018
Glumačku postavu „Netfliksove“ predstojeće adaptacije izuzetno popularne epske sage „Veštac“ predvodiće Henri Kavil, koji se proslavio ulogom Supermena u ostvarenju „Čovek od čelika“. Kavilu je poverena uloga Geralta od Rivije, lovcu na… »

„Kaleidoskop“ predstavlja jednu od najvećih svetskih pijanistikinja - Momo Kodamu

RTS 05.09.2018
Nakon vanvremenskog nastupa španskog pijaniste Davida Morena, „Kaleidopskop kulture“ novosadskoj publici predstavlja još jednu zvezdu svetske pijanističke scene, japansku umetnicu Momo Kodamu koja će nastupiti u okviru „Piano siti festivala“… »

Pronađena ukradena statua Afrodite stara 2.000 godina

RTS 05.09.2018
Grčka policija je saopštila da je pronašla 2.000 godina staru statuu antičke boginje ljubavi Afrodite, koja je, sa velikim brojem antikviteta, ukradena iz skladišta na ostrvu Santoriniju. Muškarac koji je navodno pokušavao da proda 80 centimetara… »

U dubinama Gazivoda neprocenjiva riznica srpske kulture

RTS 05.09.2018
Jezero Gazivode, osim što je od strateškog značaja za opstanak i razvoj Srba na Kosovu i Metohiji i jedna od ključnih tačaka u pregovorima Beograda i Prištine, predstavlja i neprocenjivu riznicu srpske kulturne i istorijske baštine. Naime, ispod… »

Veče za dame, pokloni i Blejk Lajvli u filmu „Slatka mala tajna“

RTS 05.09.2018
Blejk Lajvli vraća se na veliko platno bioskopa „Sinepleks“ u napetom trileru „Slatka mala tajna“ uz fenomenalnu Anu Kendrik. Ovo ostvarenje možete pogledati u četvrtak, 13. septembra od 20 časova, u okviru „Večeri za dame“ koje uz sjajan… »