Izvor: RTV arhiva vesti 05.09.2018

Velika Britanija traži sednicu SB UN o trovanju novičokom

RTV 05.09.2018
LONDON - Velika Britanija zatražila je hitan sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija nakon što su izdati nalozi za hapšenje dvojice oficira ruske vojne obaveštajne službe optuženih da su izveli napad otrovom "novičok" na britanskoj… »

Snažan zemljotres pogodio Japan, nema informacija o posledicama

RTV 05.09.2018
TOKIO - Snažan zemljotres jačine sedam stepeni Rihtera pogodio je danas oblast jugoistočno od Saporoa u Japanu, saopštio je američki Geološki institut. Za sada nema podataka o povređenima ili materijalnoj šteti. Kako je Rojters javio, epicentar se… »

Avion sa obolelim detetom od kolere sleteo u Francusku?

RTV 05.09.2018
PERPINJAN - Putnici koji su sleteli danas iz Alžira u Francusku evakuisani su iz aviona i stvari su im uzete radi provere, zbog bojazni od izbijanja kolere. Naime, u Boingu 737 koji je iz Orana sleteo u Perpinjan nalazilo se dete za koje se veruje da je… »

KPS negira da je Marku Đuriću onemogućen ulazak na Kosovo i Metohiju, Đurić: Lažovi

RTV 05.09.2018
RAŠKA/KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska policija demantovala je srpske medije koji izveštavaju o tome da je direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću danas bio zabranjen ulazak na Kosovo. Prema navodima pojedinih srpskih medija to se dogodilo oko 15 sati… »

Ko je na mala vrata hteo da prizna Kosovo u ime BiH?

RTV 05.09.2018
BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je dobro da je "srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić priznao da je uz njegovu saglasnost u Banjaluku pozvan lažni ministar lažne države Kosovo i da javnost u Republici… »

RHMZ najavljuje kišu i pljuskove u naredna dva sata

RTV 05.09.2018
BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod najavio je da bi u naredne dva sata u većem delu Srbije, ali i pojedinim delovima Beograda moglo biti obilnije kiše. Kiša s pljuskovima osim u Bačkoj očekuje se u Sremu i Timočkoj Krajini. I u pojedinim… »

Knjiga o haosu u Beloj kući

RTV 05.09.2018
VAŠINGTON - Nova knjiga legendarnog novinara Boba Vudvorda - "Strah: Tramp u Beloj kući" - zasnovana na svedočenjima "insajdera" iz administracije, prikazuje predsednika Donalda Trampa kao lidera opasno neupućenog u svetska pitanja, a njegovu Belu… »

Kineski Ziđin od Kanađana preuzima Čukaru Peki i strateški zaokružuje investiciju u Srbiji

RTV 05.09.2018
BEOGRAD - Kineska kompanija Ziđin Majning preuzeće rudarsku kompaniju Nevsun Risorsiz, koja posluje u Srbiji posredstvom svog zavisnog društva Rakita Eksplorejšn na projektu Čukaru Peki u Boru, a stručnjaci smatraju da je to strateški potez Kineza… »

Sara Vidak osuđena na četiri meseca zatvora, ali može da napusti Crnu Goru

RTV 05.09.2018
KOTOR - Beograđanka Sara Vidak osuđena je na četiri meseca zatvora zbog napada na sudiju Jelenu Stanišić, odlučio je Sud u Kotoru, preneli su podgorički mediji. Sara Vidak je proglašena krivom zato što je, kako je obrazloženo, napala službeno… »

Objavljen spisak poslodavaca koji su zapošljavali "na crno"

RTV 05.09.2018
BEOGRAD, STARI BANOVCI - Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja objavilo je na svom sajtu spisak sa imenima 21 poslodavca kod kojeg su zatečena lica na radu "na crno". Prema tom spisku, prilikom vanrednih inspekcijskih nadzora… »