Izvor: Sandžak press arhiva vesti 05.09.2018

Komemorativna sjednica u čast tužioca Relje Petrovića

Sandžak press 05.09.2018
Komemorativnom sjednicom danas je odata pošta zamjeniku osnovnog tužioca u Novom Pazaru Relji Petroviću (63) koji je poginuo u utorak večer u saobraćajnoj nesreći u blizini Sjenice. Sjednici su prisustvovali članovi porodice, prijatelji i kolege… »

Njemačka upošljava kamiondžije iz Sandžaka

Sandžak press 05.09.2018
Prema posljednjim podacima, Njemačkoj nedostaje preko 45.000 vozača kamiona, a kako bi transportne firme spriječile hronični nedostatak šofera sve češće do njih dolaze u zemljama istočne i južne Evrope, među kojima je i Srbija. Trenutno… »

Novopazarac pobjegao iz zatvora da proda herion vrijedan milion eura

Sandžak press 05.09.2018
Admir Višnjić (30) iz Novog Pazara i Miroslav Zarić (26) iz Čačka uhapšeni su u Prokuplju nakon što je u automobilu koji su vozili pronađeno 10 kilograma heroina izuzetne čistoće, čija se vrednost procenjuje na milion eura, piše Blic.rs. Kako… »

Bošnjačko i Albansko nacionalno vijeće podnijeli zajedničku žalbu Ustavnom sudu

Sandžak press 05.09.2018
Bošnjačko i Albansko nacionalno vijeće podnijeli su zajedničku žalbu Ustavnom sudu Srbije za preispitivanje zakonitosti odredaba novog Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina. Podnosioci žalbe smatraju da su izmjene i dopune ovog… »

Bibić srušio rekord star 40 godina

Sandžak press 05.09.2018
Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić pretrčao je 1.500 metara na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu za tri minuta i 37,79 sekundi, čime je popravio juniorski rekord Srbije za više od četiri i po sekunde. Devetnaestogodišnji Novopazarac… »

BORBA ZA PRAVDU – Ćamil Juković otpočeo protest ispred Gradska uprave

Sandžak press 05.09.2018
Već 14 godina traje agonija profesora fizike iz Novog Pazara Ćamila Jukovića. Kolateralna je žrtva međustranačkog sukoba pristalica SDA i SDP 2004. godine kada je povrijeđen u pucnjavi pokušavajući spasiti djevojčice. Oni se pomirili, Ćamil… »

U subotu promocija knjige akademika Bačija – „…pa sve do Stambola“

Sandžak press 05.09.2018
Matica Bošnjačka organizira promociju knjige „…pa sve do Stambola“ autora akademika Fatmira Bačija. Promocija će se održati u subotu 8. septembra 2018. godine u 20 časova u Biblioteci Fakulteta za islamske studije. Spomenuto djelo akademika… »

Škrijelj: SDA će podržati ”Samoopredjeljenje”

Sandžak press 05.09.2018
”Stranka demokratske akcije Sandžaka na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće daće podršku izbornoj listi ”Samoopredjeljenje” – saopštio je danas na konferenciji za novinare generalni sekretar SDA Sandžaka, Ahmedin Škrijelj. Prema… »

Subotić i Živanović novi odbojkaši Pazara, pred potpisom Milutinović i Strugar

Sandžak press 05.09.2018
Odbojkaški klub Novi Pazar pojačali su primač servisa Igor Subotić i tehničar Nikola Živanović, a očekuje se da narednih dana to učine i korektor Bojan Strugar i srednji bloker Vuk Milutinović. Subotić ima 23 godine, visok je 194 centimetra, a… »

Safet Kalić traži naknadu štete

Sandžak press 05.09.2018
Rožajac Safet Kalić tužio je državu Crnu Goru, Vladu i Upravu za imovinu zbog naknade štete na predmetima koji su mu bili privremeno oduzeti, a iznos koji će država morati platiti utvrdiće vještak finansijske struke, koji će izvršiti o nastaloj… »