Izvor: Sputnik arhiva vesti 05.09.2018

Kosovska policija: Marko se sam vratio; Đurić: Lažovi!

Sputnik 05.09.2018
Kosovska policija demantovala je da je Marku Đuriću danas zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju. Zamenik direktora Kosovske policije za region Severne Mitrovice, Besim Hoti, izjavio je za Lajmi da je Đurić dobio dozvolu za ulazak na Kosovo, ali i da… »

Dačić poručio: Pitanje broj jedan za Srbiju je — Republika Srpska

Sputnik 05.09.2018
Pitanje Republike Srpske i srpskog naroda u BiH za Srbiju pitanje je od nacionalnog značaja broj jedan, rekao je u Banjaluci ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. Dačić, koji se sastao sa predsednikom i premijerkom Republike Srpske Miloradom… »

Ukinut pritvor Sari Vidak, može u Beograd

Sputnik 05.09.2018
Sari Vidak, koja je proglašena krivom za napad na sudiju kotorskog Suda za prekršaje Jelenu Stanišić, ukinut je pritvor i ona može u Beogradu da čeka pravosnažnu presudu, rekao je danas njen advokat Ranko Šćekić. „Sara Vidak je proglašena… »

Rođeni prvi lavići iz epruvete

Sputnik 05.09.2018
U Rezervatu za proučavanje i očuvanje divljači „Ukutula“ u Južnoj Africi rođeni su prvi lavići čija je majka vantelesno oplođena. Taj poduhvat izveli su naučnici Univerziteta u Pretoriji, a dva mladunca, koja su na svet došla pre nedelju… »

Tresao se Ural (video)

Sputnik 05.09.2018
Zemljotres jačine 5,6 stepeni Rihterove skale pogodio je noćas region Urala. Prema informacijama Ministarstva za vanredne situacije Rusije tom prilikom niko nije povređen. Epicentar zemljotresa bio je oko 133 kilometra od prestonice oblasti Ufe, na… »

Slovenačka policija vodi internu istragu zbog „Štajerske garde“

Sputnik 05.09.2018
Uprava slovenačke policije saopštila je danas da ne raspolaže podacima o upletenosti pojedinih policajaca u slučaj postrojavanja paravnojne grupe „Štajerske garde“, ali je naglasila da sprovodi internu istragu. „Policija ne raspolaže podacima… »

Amerika podržava udarnu pesnicu terorista — zbog tri cilja

Sputnik 05.09.2018
Primarni cilj politike SAD u Siriji, pre svega kada je reč o provinciji Idlib, jeste kočenje mirovnog procesa sa ciljem da se stopira bilo kakvo učešće predsednika Bašara el Asada u pregovorima, ali i kako bi se osigurao američki uticaj u toj… »

Tramp obećao da će se SAD „razljutiti“ ako bude krvoprolića u Idlibu

Sputnik 05.09.2018
Predsednik SAD Donald Tramp obećao je da će se ceo svet i SAD „veoma razljutiti“ ako u sirijskoj provinciji Idlib počne krvoproliće. „Mislim da je u Idlibu tužna situacija. Ako počne krvoproliće, čitav svet će biti veoma ljut i Sjedinjene… »

Turska i Nemačka rade intenzivno na obnovi odnosa

Sputnik 05.09.2018
Turska i Nemačka su imale buran period u bilateralnim odnosima, ali sada rade intenzivno na njihovoj obnovi i jačanju, saopštio je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu. On je to rekao na zajedničkoj konferenciji za medije sa… »

Netanijahu: Radimo protiv Irana i „blizu i daleko“

Sputnik 05.09.2018
Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je danas da njegova zemlja radi na „svim područjima, blizu i daleko“ protiv Irana. Kako je rekao na sednici vlade, Izrael to radi odlučno kako bi se suprotstavio preciznom oružju koje bi moglo biti… »