Izvor: Srbija danas/Regioni arhiva vesti 05.09.2018

Mladićeva pobeda: Usvojen zahtev za izuzeće trojice haških sudija

Srbija danas 05.09.2018
Antoneti usvojio Mladićeve argumente. Međunarodni sud u Hagu usvojio je zahtev odbrane Ratka Mladića za izuzeće trojice sudija iz apelacionog veća koje će razmatrati Mladićevu žalbu na prvostepenu presudu kojom je osuđen na doživotni zatvor zbog… »

Anđelković o razgraničenju sa Albancima: Ibar treba da bude granica

Srbija danas 05.09.2018
"Od početka je logično da sever Kosova bude sastavni deo Srbije" Nekadašnji predsednik Izvršnog veća Kosova i Metohije Zoran Anđelković izjavio je danas da se zalaže za razgraničenja Srba i Albanaca, a da granica treba da bude povučena na reci… »

Bilo bi mu bolje da se preda, ali... Todorić ponovo odlaže izručenje?

Srbija danas 05.09.2018
Osnivač Agrokora ne želi u Hrvatsku. Osnivač Agrokora Ivica Todorić ipak se neće svojevoljno vratiti u Hrvatsku pre nego što u četvrtak pokuša da još jednom odloži svoje izručenje iz Britanije, prenose hrvatski mediji. Kako prenosi list 24… »

Državni vrh Bosne i Hercegovine najavio nove diplomatske poteze: U oktobru idu kod Putina!

Srbija danas 05.09.2018
U posetu će ići Milorad Dodik i Željka Cvijanović. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će sa predsednicom Vlade Željkom Cvijanović, početkom oktobra otputovati u Rusiju, gde će se sastati sa predsednikom Ruske Federacije… »

Dodik o kandidaturi za Predstavništvo BiH: Nemam nameru da povlađujem Sarajevu, predstavljaću snagu Republike Srpske!

Srbija danas 05.09.2018
Najavio je i rešavanje pitanja granica između Srbije i BiH. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da se kandidovao za srpskog člana Predsedništva BiH, kako bi pokazao da je u pitanju "veštačka tvorevina koja nema budućnost". On je kazao… »

Haos u porodičnoj kući u Baru: Nakon svađe, muškarac se zaključao u sobu, a onda su usledili pucnji

Srbija danas 05.09.2018
Reagovala policija. Barska policija uhapsila je M.R. zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija u naselju Popovići. Sumnja se da je, M. R. nakon kraće verbalne rasprave sa… »