Izvor: Subotica.com/Vojvodina arhiva vesti 05.09.2018

Uskoro 25. Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici

Subotica.com 05.09.2018
Jubilarno, 25. izdanje jednog od najznačajnijih pozorišnih festivala za decu do 18 godina u svetu, održaće se od 16. do 21. septembra u Subotici. Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici predstaviće u takmičarskom programu 14 maštovitih… »

Vremenska prognoza za 6. septembar (četvrtak)

Subotica.com 05.09.2018
Tokom sutrašnjeg dana, temperatura će se kretati u rasponu od 15 do 26 stepeni, a duvaće slab, pretežno severozapadni vetar, brzinom do 2 metra u sekundi. Dan će obeležiti delimično oblačno vreme, uz mogućnost padavina u večernjim časovima… »

Održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u sklopu Zavičajnih dana

Subotica.com 05.09.2018
U sklopu manifestacije Zavičajni dani, u prepodnevnim satima, u prostorijama Crvenog krsta održana je akcija dobrovoljnog davalaštva krvi „Krv život znači“. Kao i svake godine, u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice i Crvenim… »

Oni dolaze: Uroš Đorđić, učenik OŠ "Sveti Sava"

Subotica.com 05.09.2018
Uroš Đorđić, učenik sedmog razreda OŠ „Sveti Sava“ je jedan od onih đaka koji sve teškoće u školi savladava sa lakoćom. Za sve petice u knjižici i sjajne rezultate na takmičenjima iz matematike i fizike zaslužni su, ne samo vredan rad… »

Održana promocija projekta „Dušu nisu ubili“

Subotica.com 05.09.2018
U Zadužbini Dušana Radića, sinoć je održana promocija projekta „Dušu nisu ubili“, Udruženja „Srpsko-ruski most“ iz Banja Luke, koji se bavi stradanjem srpskog civilnog stanovništva u Bosni i Hercegovini u 20. veku. Promociju su, u okviru… »

Proširuje se vodovodna mreža na Makovoj sedmici

Subotica.com 05.09.2018
Radovi na izgradnji vodovodne mreže u dve ulice u MZ Makova sedmica uveliko su u toku. Sve bi trebalo da bude završeno do kraja oktobra, nakon čega će domaćinstva moći da se priključe na mrežu. Lenka Jevtić, koja na Makovoj sedmici stanuje dve… »

Subotičku Sinagogu tokom leta obišlo više od 15 hiljada posetilaca

Subotica.com 05.09.2018
Od kako je rekonstruisana, subotička Sinagoga je postala stecište važnih kulturnih i turističkih događaja u našem gradu, o čemu svedoči i podatak da je tokom leta ovaj velelepni biser secesije posetilo više od 15 hiljada građana i turista. Prema… »

Visoka koncentracija polena ambrozije i koprive u vazduhu

Subotica.com 05.09.2018
Tokom protekle nedelje, od jakih alergena u vazduhu zabeležena je visoka koncentracija polena ambrozije, dok je od slabih registrovana visoka koncentracija polena koprive. Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica… »

"Brza rampa" na zatvorenom parkingu Otvorenog univerziteta uskoro u funkciji

Subotica.com 05.09.2018
Radovi na izgradnji "brze" rampe na izlazu sa parkinga kod Otvorenog univerziteta su završeni, a trenutno se sprovodi nadzor i provera sistema, poručuju iz JKP "Parking". Puštanje u rad ove rampe trebalo bi da ubrza izlazak vozača s jednog od… »

Isključenja struje za 6. septembar (četvrtak)

Subotica.com 05.09.2018
Zbog radova na elektroenergetskom sistemu, jedan broj ulica u Subotici i okolnim prigradskim naseljima biće privremeno isključen sa elektro mreže. U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu. Elektrodistribucija "Subotica" obaveštava… »