Izvor: Blic arhiva vesti 19.09.2018

Vučić sa kineskim premijerom: "Rat SAD i Kine pogodiće ceo svet pa i Srbiju"

Blic 19.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će novi trgovinski rat SAD i Kine pogoditi ceo svet, EU, pa samim tim i Srbiju, ali se nada da će posle izbora u SAD nastupiti neka nova klima. - Stara poslovica kaže "kad se slonovu tuku, trava… »

Srbija spremna da se suoči sa svim izazovima

Blic 19.09.2018
Srbija i Zapadni Balkan dele sudbinu ostatka sveta u vezi sa suočavanjem sa svim izazovima, a Srbija je pokazala spremnost i sposobnost u suočavanju sa njima, rečeno je danas na konferenciji "Bezbednosni izazovi Zapadnog Balkana i Srbija" u… »

Šta bi bilo kad bi se dve Koreje ponovo ujedinile? Imali bi najjaču vojsku na svetu, ali problem bi im pravilo "društvo…

Blic 19.09.2018
Kada su se predsednici dve Koreje Mun Dže In i Kim Džon Un 27. aprila sastali u demilitarizovanoj zoni na granici dve zemlje i rukovali se na obe njene strane, napravili su veliki korak ka procesu približavanja. Vojnim sporazumom, koji su potpisali na… »

Avion "Er Srbije" preusmeren na Kipar, sleteo u Hurgadu

Blic 19.09.2018
Avion "Er Srbije" koji je sinoć iz tehničkih razloga preusmeren na Kipar nastavio je jutros let i stigao u Hurgadu, prvobitnu destinaciju, javlja RTS. Jučerašnji čarter-let Er Srbije JU7210 od Beograda do Hurgade u Egiptu, koji je preusmeren u Pafos… »

Ispalio dva hica u MMA borca: Ovo je osumnjičeni za ubistvo Radoša Joksimovića

Blic 19.09.2018
Kragujevačka policija uhapsila je A. M. (22) osumnjičenog da je sinoć ubio dvadesetsedmogodišnjeg MMA borca Radoša Joksimovića. Sumnja se da je A. M. noseći zaštitnu moto kacigu na glavi, sinoć u večernjim časovima iz vatrenog oružja ispalio… »

Brnabić: Nadležni rade na inicijativi Igora Jurića

Blic 19.09.2018
Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je Ministarstvo pravde, sa ekspertskom grupom, radi na izmenama Krivičnog zakonika. Brnabić je, na pitanje u vezi sa inicijativom Igora Jurića da se Krivični zakon promeni uvođenjem doživotne kazne za… »

Polemika oko rijalitija: Vukosavljević: Srpsko društvo da bude pošteđeno prostakluka; Mitrović: Ministar dobio "izliv…

Blic 19.09.2018
Polemika vlasnika i generalnog direktora "Pink medija grupe" Željka Mitrovića i ministra kulture Vladana Vukosavljevića oko rijaliti programa, koja je započela u utorak nakon Vukosavljevićeve izjave da su rijaliti programi "sramota, i da ovo nije… »

Bebe preslabe da bi plakale: Više od pet miliona dece gladuje u Jemenu

Blic 19.09.2018
Još milion dece u Jemenu je u riziku od gladi saopštila je danas međunarodna nevladina organizacija Spasimo decu (Save the Children) čime se ukupan broj dece kojima preti glad u toj zemlji popeo na 5,2 miliona. Povećane cene hrane i smanjena vrednost… »

Vučić: Ne znam kakve veze Izetbegović ima sa Kosovom, niti sa našim naoružanjem

Blic 19.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Tjenđinu da je, kada neko govori o naoružanju drugih zemalja to mešanje u unutrašnje stvari nezavisnih i suverenih država i da zato, kako je rekao, ne zna zašto je to uradio predsedavajući… »

AMSS: Kamioni na Batrovcima čekaju devet, na Horgošu pet sati

Blic 19.09.2018
Teretna vozila na izlazu iz Srbije čekaju večeras na Batrovcima oko devet sati, a na Horgošu pet sati, saopštio je AMSS. Kamioni na Šidu, Bačkoj Palanci, Kelebiji čekaju oko tri sata, na Vatinu oko sat vremena, a na Preševu oko sat i po. Prema… »