Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 19.09.2018

Skot: Ostaviti Srbiji i Kosovu dovoljno prostora da traže fleksibilna i održiva rešenja

Glas Amerike 19.09.2018
Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot ocenio je danas da su tri izazova pred regionom Zapadnog Balkana - ime Makedonije, normalizacija odnosa Beograda i Prištine i uspostavljanje funkcionalne države u BiH. Na tribini Centra za spoljnu politiku na kojoj su… »

Severna Koreja najavila zatvaranje nuklearnog postrojenja

Glas Amerike 19.09.2018
Severna Koreja najavila je da će zatvoriti svoje glavno nuklearno postrojenje u Jongbjonu ako SAD na to odgovore merama u skladu sa dogovorom koji su postigli lideri Severne i Južne Koreje. Sporazum su u Pjongjangu objavili severnokorejski lider Kim… »

Stejt objavio izveštaj o terorizmu, Srbija napreduje

Glas Amerike 19.09.2018
Najveće pretnje od terorizma u Srbiji, u kojoj tokom 2017. godine nije bilo terorističkih napada, i gde je nivo aktivnosti u vezi sa regrutacijom boraca za Islamsku državu bio nizak, ostaju potencijalno kretanje novca i oružja preko njene teritorije… »

Tajvanski recept - "negativan glas" na izborima

Glas Amerike 19.09.2018
Postojeći izborni sistem u Srbiji ne odgovara potrebama društva i otežava da narodni poslanici zaista predstavljaju građane koji su ih izabrali, a ne stranke. Ali to je samo jedan od problema koji odlikuju politički sistem i društvo u Srbiji i nema… »

Tramp: Razočaran sam u Sešnsa iz mnogo razloga

Glas Amerike 19.09.2018
Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je napao sekretara za pravosuđe Džefa Sešnsa i kritikovao njegovo vođenje tog sekretarijata. "Razočaran sam u sekretara za pravosuđe iz mnogo razloga", rekao je Tramp pošto je u intervjuu za televiziju "Hill"… »

VIDEO: Dušan Spasojević o izbornom sistemu

Glas Amerike 19.09.2018
Dušan Spasojević sa Faktulteta političkih nauka govori za Glas Amerike o izbornom sistemu u Srbiji.… »

Fort Tramp? Poljska traži otvaranje američke baze

Glas Amerike 19.09.2018
Predsednik Donald Tramp je rekao da Sjedinjene Države razmatraju mogućnost otvaranja stalne američke vojne baze u Poljskoj. Na zajedničkoj konferenciji za novinare, u utorak, u Beloj kući predsednik Poljske Andžej Duda je izjavio da Poljska ne samo… »

Građani Venecuele gladuju dok Maduro uživa u bifteku

Glas Amerike 19.09.2018
Video snimak na kojem predsednik Venecuele Nikolas Maduro uživa u bifteku, u jednom prestižnom restoranu u Istanbulu izazvala je zgražavanje širom sveta zbog siromaštva u kojem žive građani njegove zemlje. Oštre reakcije nisu sprečile Madura da… »

Tramp obećao federalnu pomoć Severnoj i Južnoj Karolini

Glas Amerike 19.09.2018
Predsednik Donald Tramp obećao je u sredu da će Severna i Južna Karolina imati snažnu federalnu pomoć tokom oporavka od uragana Florens, dok poplave i dalje prete tom području. "Bićemo uz njih 100 odsto. Sve će biti urađeno. Imaćete sve što vam… »

Žena koja je optužila sudiju Kavanoa traži istragu FBI-a

Glas Amerike 19.09.2018
Pravni zastupnici Kristin Blejzi Ford, koja je optužila kandidata za Vrhovni sud Breta Kavanoa za seksualno napastvovanje pre 30 godina, preneli su da ona želi da FBI istraži njene navode pre javnog svedočenja. Bret Kavano je porekao optužbe i naveo… »