Izvor: Jugmedia/Regioni arhiva vesti 19.09.2018

Raspisan konkurs za dodelu srednjoškolskih kredita, prijave do 28. septembra

Jugmedia 19.09.2018
U toku je konkurs za dodelu kredita učenicima srednjih škola, saopštili su iz Odseka za obrazovanje, kulturu, sport, omladinu i informisanje Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Vranja. “Zainteresovani učenici prijave za dobijanje… »

Policija rasvetlila slučaj paljevine automobila, prijave protiv dvojice muškaraca

Jugmedia 19.09.2018
Pripadnici vranjske Policijske uprave rasvetili su slučaj paljevine automobila, koji se dogodio u utorak u ranim jutarnjim satima u Ulici Bulevar AVNOJ-a, ispred Tehničkog pregleda Dunav osiguranja u Vranju, saznaje Jugmedia. Po nalogu zamenika Osnovnog… »

Drugog dana štrajka glađu radnici padaju u nesvest

Jugmedia 19.09.2018
Drugog dana štrajka glađu u pogonu bujanovačke „Gumoplastike“ u selu Klenike, hitna pomoć je morala da interveniše u desetak slučajeva, saznaje OK Radio sa lica mesta. Već drugog dana štrajka zbog, kako je reklo 45 radnika, nespremnosti… »

Groznica Zapadnog Nila i na jugu Srbije – preminula žena iz Kuršumlije

Jugmedia 19.09.2018
Od groznice Zapadnog Nila na Klinici za infektivne bolesti u Nišu preminula je žena iz Kuršumlije, a trenutno se na lečenju nalaze dva pacijenta, izjavio je direktor te ustanove Miodrag Vrbić. „Zdravstveno stanje jednog obolelog je ozbiljno, on se… »

NSZ: Sutra isplata redovnih, prekosutra privremenih novčanih naknada

Jugmedia 19.09.2018
Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će sutra preko Poštanske štedionice izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim licima za avgust 2018. godine. U petak 21. septembra biće isplaćene privremene novčane naknade za… »

Traži se novo idejno rešenje za Staro Vranje

Jugmedia 19.09.2018
Gradska uprava Vranja raspisala je Konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rešenja etno kompleksa u naselju Tulbe u Vranju, a rok za predaju konkursnog rada je 1. novembar do 12 časova. “Cilj konkursa je da se za jedan dragoceni… »

Niš: Posao za pet hiljada neprijavljenih radnika

Jugmedia 19.09.2018
Za poslednje dve i po godine na području grada Niša zaposleno je preko 5 000 radnika koji su radili “na crno”, izjavio je danas predsednik Skupštine grada Niša Rade Rajković na prezentaciji akcije Ministarstva rada “Reci NE radu na crno”… »

Izložba akvarela “Mediteraneo“ otkriva lepotu četiri mediteranske zemlje

Jugmedia 19.09.2018
“Mediteraneo“, naziv je izložbe akvarela pirotskog advokata i slikara Nebojše Petrovića koja je otvorena u Galeriji “Čedomir Krstić“ u Pirotu, inspirisana motivima sa Mediterana, pre svega iz Tunisa koji je povezao sa Pirotom. Njegova… »

LIFFE Mala izložba za veliku seriju „Senke nad Balkanom“

Jugmedia 19.09.2018
Popularna domaća serija „Senke nad Balkanom“ za koju se već sada priča da će postati kultna, upečatljivom je između ostalog učinio kostimografski rad Borisa Čakširana, a samo jedan mali deo kostima , Leskovčani su imali prilike da vide na… »

Bjelogrlić: Leskovac zadao lekciju kako se organizuju festivali, Anica Dobra izbacila novinare

Jugmedia 19.09.2018
Leskovački internacionalni festival filmske režije (LIFFE) je ustaljen i jako dobar festival koji je posle 11 godina postojanja zadao lekciju ostalim manifestacijama u regionu kako bi trebalo da se organizuju, poručio je danas u Leskovcu proslavljeni… »