Izvor: Morava info arhiva vesti 19.09.2018

Vozači kamiona u protestnoj vožnji

Morava info 19.09.2018
ČAČAK – Nekoliko desetina kamiona transportnih firmi iz Čačka, Kraljeva, Užica i Ivanjice danas je organizovalo protestnu vožnju u nameri da ukažu na probleme s kojima se susreću u radu. Predsednik Udruženja “MDT Sistem“ iz Kraljeva… »

Ljubav i pažnja nasuprot straha

Morava info 19.09.2018
ČAČAK – Gradska biblioteka u saradnji sa Kolarčevim narodnim univerzitetom je 18. septembra organizovala predavanje prof. dr Ljubomira Erića „Strahovi, njihovo poreklo, priroda i kako ih prevazići”. U Sali Skupštine Grada publika je imala… »

Do subote lepo vreme, a onda sledi nagli preokret

Morava info 19.09.2018
Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u Srbiji će do subote biti pretežno sunčano i toplo, sa najvišom temperaturom od 28 do 31 stepen. U subotu uveče na severu i zapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima očekuje se naoblačenje i… »

Borac bolji od vicešampiona Bugarske

Morava info 19.09.2018
ČAČAK – U prijateljskoj utakmici odigranoj pred oko 1.000 gledalaca u dvorani kraj Morave Borac je savladao bugarskog vicešampiona Balkan Botevgrad rezultatom 77:70. Domaćin je od prvog sudijskog zvižduka krenuo veoma energično. Naročito su… »

Milenković Talović (DS): Tvrdnje da zli Đilas kupuje odbornike još jedna loše režirana SNS predstava

Morava info 19.09.2018
ČAČAK – Poverenica Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) u Čačku Mirjana Milenković Talović ocenila je da su tvrdnje Marka Parezanovića o navodnom pokušaju potkupljivanja pojedinih odbornika vladajuće većine od strane Dragana Đilasa, nove… »

U toku upis u pripremne grupe Baletskog studija Doma kulture

Morava info 19.09.2018
ČAČAK – Prijavljivanje za upis u pripremne grupe Baletskog studija Doma kulture Čačak trajaće od do 25. septembra 2018. godine. Zbog ograničenog broja polaznika u grupi, prednost pri upisu imaće deca koja su već pohađala časove baleta. Pravo… »

Gradonačelnik ponovio da kompanija “Sloboda“ nije zagađivač Morave

Morava info 19.09.2018
ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović ponovio je da kompanija “Sloboda“ nije uzročnik zagađenja Lupnjače i Morave, koje se pojavilo pre pet nedelja na ovim vodotokovima. On je naglasio da Grad ne može da bude “neozbiljan“ i da… »

Danas u svim čačanskim školama časovi 30 minuta, od ponedeljka radikalizacija

Morava info 19.09.2018
ČAČAK – U današnjem, trećem po redu štrajku, prema odluci Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije od 18. septembra, na nivou Čačka svih 29 škola bilo je u štrajku po režimu tridesetominutnih časova. U Gornjem Milanovcu i Ivanjici u ovom… »

GG dr Radojević: Da li je subspecijalizacija dovoljno vredna da nadoknadi prodaju obraza?

Morava info 19.09.2018
ČAČAK – Grupa građana “Za napredniji Čačak – dr Aleksandar Radojević“ oglasila se povodom očiglednog pristupanja njihove dosadašnje odbornice dr Tanje Stovrag vladajućoj većini. Saopštenje ove grupacije prenosimo u celosti: Dr Tanja… »

Atomska banja obeležava 10 godina od privatizacije zapošljavanjem 15 lekara, sestara i fizioterapeuta

Morava info 19.09.2018
ČAČAK – Atomska banja Gornja Trepča obeležiće u petak 21. septembra, na dan Rođenja presvete Bogorodice, desetogodišnjicu uspešnog poslovanja, od kada je firma privatizovana 2008. godine. Atomska banja je prva privatizovana banja u Srbiji, u… »