Izvor: Niške vesti arhiva vesti 19.09.2018

Groznica Zapadnog Nila i na jugu Srbije – preminula žena iz Kuršumlije

Niške vesti 19.09.2018
„Zdravstveno stanje jednog obolelog je ozbiljno, on se nalazi u životnoj opasnosti, a drugi pacijent je dobro“, izjavio je Vrbić. Prema njegovim rečima pacijentkinja iz Kuršumlije preminula je od groznice Zapadnog Nila prošle nedelje. Na… »

Četvrti poraz Železničara u SEHA ligi

Niške vesti 19.09.2018
U najavi večerašnjeg meča u taboru Nišlija govorilo se da žele da zbace epitet neprijatnog iznenađenja i da upravo protiv Neksea poprave utisak, međutim upisali su novi poraz. Hrvatska ekipa slavila je rezultatom 34:25. Nišlije su na poluvremenu… »

Film o Dragutinu Matiću, najpoznatijem srpskom vojniku iz Velikog rata u Domu vojske u Nišu

Niške vesti 19.09.2018
Povod za prikazivanje filma o najpoznatijem srpskom borcu iz ovih krajeva, pred niškom publikom je obeležavanje stogodišnjice proboja Solunskog fronta. Film je uradila produkcijska kuća “Synopsis” iz Niša, uz podršku Opštine Gadžin Han i… »

Dušanova ulica zbog radova zatvorena za saobraćaj

Niške vesti 19.09.2018
Dušanova ulica u Nišu veći deo dana zatvorena je za saobraćaj zbog radova na dve lokacije. JKP Naissus izvodi radove kako bi sanirao kvar na vodovodnom sistemu ispred zgrade u kojoj se nalaze kancelarije Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje… »

Deca Evrope u Nišu na susretima prijateljstva

Niške vesti 19.09.2018
„Nek planeta blista“ naziv je ovogodišnjeg susreta dece Evrope koji se održava 49 put u Beogradu, dok se Susreti prijateljstva u Nišu održavaju jedanaesti put, a na ovoj manifestaciji je do sada učestvovalo preko 1.000 mališana iz Rusije, Kine… »

NA STRELIŠTU U MALČI NOVA SPORTSKA DISCIPLINA. Pucački izazov “Shooting challenge”

Niške vesti 19.09.2018
Reč je o novoj sportskoj disciplini, koja će od dvočlanih timova zahtevati spretnost, brzinu, preciznost i smisao za timsko delovanje. Disciplina u kojoj će dominirati upotreba različitih vrsta oružja; sopstvenog i oružja organizatora. Takmičari… »

Grad podstiče firme da unaprede poslovanje

Niške vesti 19.09.2018
Reč je o renomiranoj kompaniji koja se bavi prodajom, servisiranjem i održavanjem led panela u više od 80 zemalja. U okviru Programa lokalnog ekonomskog razvoja za prošlu godinu, ova firma od grada je dobila podsticajna sredstva za sertifikaciju koja… »

DRUŠTVENO KORISTAN RAD ZA UČENIKE KOJI SE NEPRIMERENO PONAŠAJU: Ko ugrozi sigurnost drugova, pomagaće domaru ili čistiti…

Niške vesti 19.09.2018
Pravilnikom je jasno definisano neprihvatljivo ponašanje učenika u školi, ali i aktivnosti koje mu mogu biti određeni za takvo ponašanje. One zavise od toga da li je učenik učionio lakšu ili težu povredu, koliko učestalo to čini, a u obzir će… »

Koncertna promocija trostrukog albuma UDAH/IZDAH

Niške vesti 19.09.2018
Publika na koncertu će imati retku priliku da čuje akustični klavir u kombinaciji sa muzičkom matricom i klavirom igračkom, kao i kompoziciju za muzičku kutijicu. Koncert će biti propraćen slajd prezentacijom sa tekstovima, fotografijama i… »

Krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju i prodaju oružja

Niške vesti 19.09.2018
Policija je u njegovoj porodičnoj kući pronašla tri karabina bez fabričkog broja, tri nosača zatvarača bez fabričkog broja, šest komada cevi za pištolj, 236 komada municije različitog kalibra, signalni metak, kao i 74 pištoljska zrna za metak… »