Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 19.09.2018

Vučić: Trgovinski rat Kine i SAD će pogoditi ceo svet, pa tako i Srbiju

Nova ekonomija 19.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će novi trgovinski rat SAD i Kine pogoditi ceo svet, EU, pa samim tim i Srbiju. Vučić je kazao da se nada da će posle izbora u SAD nastupiti neka nova klima. "Stara poslovica kaže 'kad se slonovu… »

Severna i Južna Koreja žele zajedničku organizaciju Olimpijskih igara 2032.

Nova ekonomija 19.09.2018
Dve Koreje već postigle dogovor o zajedničkom učestvovanju na OI 2020. Severna i Južna Koreja su postigle sporazum o zajedničkoj kandidaturi o organizaciji Olimpijskih igara 2032. godine, saopšteno je posle susreta južnokorejskog predsednika Mun… »

NBS: 24 banke u Srbiji imale dobit, a njih pet uknjižile minus

Nova ekonomija 19.09.2018
Ukupan neto dobitak pre oporezivanja svih 29 banaka u Srbiji za prva tri meseca 2018. godine iznosio je 17,6 milijardi dinara, objavila je Narodna banka Srbije. Taj rezultat je približan ostvarenom u istom periodu prošle godine. U izveštaju NBS se… »

Milioni dece gladuju u Jemenu, a još milion dece je u opasnosti od gladi

Nova ekonomija 19.09.2018
Organizacija Save the Children upozorila: Milioni dece gladuju u Jemenu, a još milion dece je u opasnosti od gladi, upozorava organizacija Save the Children. Cene hrane rastu, a vrednost jemenske valute opada zbog konflikta, pa je veliki broj porodica… »

U Australiji uhapšen dečak osumnjičen za stavljanje igala u jagode

Nova ekonomija 19.09.2018
U Australiji uhapšen dečak osumnjičen za stavljanje šivaćih igala u jagode, prenose tamošnji mediji. Kako prenosi Index.hr, dečak je priznao da je stavio igle u jagode, a kao razlog je naveo - šalu. Nije poznato koliko ima godina. Iako vlasti za… »

Dačić: Plašim se da Priština nije u stanju da postigne dogovor

Nova ekonomija 19.09.2018
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da rešenje za pitanje Kosova i Metohije nije na stolu i njega treba strpljivo tražiti. Ideja koja je izneta o razgraničenju je opcija koju je Aleksandar Vučić javno istakao i tek treba da bude… »

Ponudili smo sindikatima da sve razredne starešine uđu u devetu grupu

Nova ekonomija 19.09.2018
Mladen Šarčević, ministar prosvete: Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da su sindikati u prosveti dobili fer ponudu - da sve razredne starešine uđu u devetu platnu grupu. On je pojasnio da matrica za platne razrede podrazumeva i razliku… »

Još dvoje obolelih od groznice Zapadnog Nila na jugu Srbije

Nova ekonomija 19.09.2018
Na području Nišavskog i Topličkog okruga od groznice Zapadnog Nila od avgusta do sada registrovano je dvoje obolelih od groznice Zapadnog Nila i oni se nalaze na lečenju na Klinici za infektivne bolesti u Nišu. "Sumnja na oboljevanje od te bolesti se… »

Poljski predsednik: Tramp bi mogao da zaustavi Severni tok 2

Nova ekonomija 19.09.2018
Poljski predsednik Andžej Duda izjavio je da američki predsednik Donald Tramp može da donese odluku koja bi zaustavila projekat gasovoda Severni tok 2. "Odluka je u američkim rukama. Nadam se da će predsednik doneti tu odluku", rekao je Duda… »

Skeptični smo prema ideji promene granice u pregovorima Kosova i Srbije

Nova ekonomija 19.09.2018
Hajko Mas, nemački ministar spoljnih poslova: Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je da je Berlin skeptičan prema ideji promene granice u pregovorima Kosova i Srbije. Mas je u Tirani rekao da postoji strah od domino efekta, preneo je… »