Izvor: PC Press/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 19.09.2018

Comtrade je predstavio Tesla Smartphone 9.2

PC Press 19.09.2018
Kompanija Comtrade je predstavila najnoviji model Tesla pametnog telefona, Tesla Smartphone 9.2 koji prati novitete koji su protekle godine obeležili industriju mobilnih telefona. Smartphone 9.2 ima ekran sa odnosom stranica 19:9 i poseduje izrez, čime… »

U planu velike UI promene na Samsung telefonima

PC Press 19.09.2018
Uprkos tome što je proizvođač pametnih telefona broj jedan, Samsung je istorijski bio jedan od najsporijih brendova kada je u pitanju ažuriranje softvera. Ali, zahvaljujući novom „curenju“ podataka, otkriveno je da je kompanija već duboko u… »

CERN openlab i Comtrade produžili saradnju

PC Press 19.09.2018
CERN openlab je javno-privatno partnerstvo koje omogućava CERN-u, Evropskoj laboratoriji za fiziku elementarnih čestica, da sarađuje sa vodećim svetskim IKT kompanijama i istraživačkim organizacijama koje razvijaju IKT rešenja namenjena naučnoj… »

Sony Aibo robot kućni ljubimac je u prodaji na američkom tržištu

PC Press 19.09.2018
Kompanija Sony je objavila da je Aibo kućni ljubimac sa izgledom psa u prodaji na američkom tržištu. Super sladak robot ljubimac će se prodavati po preporučenoj ceni od 2900 dolara na Aibo vebsajtu. Svi koji naruče robota-psa u skorije vreme imaće… »

Maroko gradi vetropark za rudarenje bitcoina

PC Press 19.09.2018
Kompanija koja se bavi rudarenjem bitcoina, Soluna, i koja je osnovana iz američkog investicionog fonda, planira da od januara sledeće godine počne sa izgradnjom vetroparka od 36 megavata (MW) blizu Dakle u Maroku, prenosi Ars Technica. Soluna ima… »

Alipay Serbia: Zna se kada stiže Alibaba u Srbiju

PC Press 19.09.2018
Sezame otvori se! Alibaba, najveća kineska e-commerce kompanija, očekuje se da počne da posluje u našoj zemlji. Objavljeno je i da se zna kada Alibaba stiže u Srbiju, što je sjajna vest za građane. Po rečima našeg Ministarstvu trgovine, turizma i… »

Ingram Micro postaje distributer Kaspersky Lab proizvoda

PC Press 19.09.2018
Kaspersky Lab, tehnološki lider na polju razvoja bezbednosnog softvera, je objavio da će Ingram Micro preuzeti poslove distribucije Kaspersky Lab proizvoda na području jugoistočne Evrope. Ugovorom je predviđeno pokrivanje tržišta Srbije, Albanije… »

Tema BIZIT-a: Četvrta industrijska revolucija i ljudski radnici

PC Press 19.09.2018
Prema izveštaju Svetskog ekonomskog foruma (WEF) roboti će kreirati na milione radnih mesta, te tako uticati da se stvara mnogo više prostora za rad, što je u suprotnosti sa tvrdnjama onih koji veruju da bi roboti u budućnosti mogli da ugroze načine… »

Reklame u podešavanjima Xiaomi telefona

PC Press 19.09.2018
Kompanija Xiaomi, četvrta po veličini kada je prodaja pametnih telefona u pitanju, kritikovana je zbog reklama koje su se pojavljivale u podešavanjima telefona, u okviru dela Android softvera, odnosno MIUI korisničkog interfejsa. Naime, korisnici su… »

Sudbina letećih taksija zavisi od volje javnosti

PC Press 19.09.2018
Odluke koje se budu ticale letećih taksi servisa mogle bi u bliskoj budućnost da se donose u skladu sa onim što javno mnjenje prema njima oseća, a kako bi se procenilo da li je čovečanstvo spremno na ovaj korak, i da li postoji želja. Naime, radi… »