Izvor: Politika/Svet arhiva vesti 19.09.2018

Ukrajina zabranila knjige, filmove i pesme na ruskom

Politika 19.09.2018
MINSK - Regionalni savet na zapadu Ukrajine usvojio je danas predlog o zabrani svih knjiga, filmova i pesama na ruskom jeziku u tom regionu. Poslanici u regionu Lavova glasali su danas za „uvođenje moratorijuma na objavljivanje i korišćenje sadržine… »

Putin prihvatio ponudu Izraela da podeli podatke o incidentu

Politika 19.09.2018
MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin prihvatio je ponudu Izraela da podeli detaljne informacije o vazdušnom napadu, na koji su reagovale sirijske snage, koje su onda greškom oborile ruski izviđački avion, saopštio je Kremlj, prenosi Tanjug… »

Broj nastradalih od uragana „Florens” popeo se na 37

Politika 19.09.2018
VILMINGTON - Broj nastradalih u naletu uragana Florens popeo se danas na 37, dok se više od 15.000 ljudi nalazi u skloništima, a 200.000 je ostalo bez struje širom Severne Karoline. „Mi i dalje osećamo posledice velike oluje”, izjavio je guverner… »

London: Auto udario pešake pred džamijom, potraga za vozačem

Politika 19.09.2018
LONDON – Britanska policija objavila je da je noćas da incident u kome je automobil udario pešake ispred džamije i severozapadnom delu Londona, a dvoje povređenih prevezeno u bolnicu, nije povezan sa terorizmom, prenosi Rojters. Policija je… »

Svetska banka: Smanjena stopa siromaštva u svetu

Politika 19.09.2018
Svetska banka saopštila je danas da je stopa siromaštva u svetu pala na rekordno nizak nivo, ali da usporavanje pada dovelo u pitanje cilj da se iskoreni ekstremno siromaštvo, javlja Beta. Deset odsto svetske populacije živelo je s manje od 1,9 dolara… »

Pentagon: Rusija i Kina najveća pretnja po sajber bezbednost

Politika 19.09.2018
VAŠINGTON - Pentagon je danas predstavio prvu zvaničnu strategiju za sajber bezbednost administracije američkog predsednika Donalda Trampa, u kojoj se navodi da su Kina i Rusija najveće pretnje po sajber bezbednost te zemlje. „Rusija je koristila… »

Uzgoj koke u Kolumbiji na istorijskom maksimumu

Politika 19.09.2018
BOGOTA - Uzgoj koke u Kolumbiji, vodećem svetskom proizvođaču kokaina, dostigao je rekordni nivo, saopštile su Ujedinjene nacije, dok država razmatra ponovno uvođenje vazdušnog prskanja herbicidima kako bi se biljka uništila, prenosi Tanjug. Koka… »

Pompeo: Kraj pregovora o denuklearizaciji Severne Koreje do 2021.

Politika 19.09.2018
VAŠINGTON - Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da će pregovori SAD i Severne Koreje o denuklearizaciji te zemlje biti završeni do januara 2021. godine. Pompeo je dodao da je pozvao severnokorejskog ministra spoljnih poslova Rija Jonga… »

Putin razgovarao s Merkelovom o Siriji i Ukrajini

Politika 19.09.2018
MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o rešavanju sukoba u Siriji i situaciji u Ukrajini, ali i o negativnim tendencijama na globalnom finansijskom tržištu. „Ruski predsednik je… »

Hiljade Sirijaca se vraća kući posle dogovora Rusije i Turske

Politika 19.09.2018
DAMASK - Sirijski opozicioni aktivisti kažu da su se hiljade ljudi, koji su nedavno raseljeni zbog nasilja na severozapadu Sirije, vratili kući nakon što su Rusija i Truska postigle dogovor koji je sprečio vladinu ofanzivu na poslednje veliko… »