Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 19.09.2018

Povećana agresija kod mladih uzima danak

RT Kragujevac 19.09.2018
Nakon sinoćnjeg ubistva, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su dvadesetjednogodišnjeg A.M. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ovo krivično delo. Posle sveobuhvatne akcije, policija je, nakon nekoliko sati… »

Zastava kamioni u stečaju

RT Kragujevac 19.09.2018
Privredni sud u Kragujevcu otvorio je danas stečaj preduzeća Zastava kamioni zbog blokade računa od oko 3,3 milijarde dinara, objavila je novinska agencija Beta. Stečaj kragujevačke fabrike privrednih vozila predložilo je Ministarstvo privrede zbog… »

Dobrovoljno davanje krvi u Gradskoj upravi

RT Kragujevac 19.09.2018
Prva akcija dobrovoljnog prikupljanja krvi koju je organizovao sindikat „Nezavisnost“ Gradske uprave Kragujevca, održana u svečanom salonu zgrade lokalne samouprave protekla je, prema oceni organizatora, uspešno. Akciju prikupljanja krvi, pod… »

Izložba „Dva veka stare crkve“ u Pešačkoj zoni

RT Kragujevac 19.09.2018
„Dva veka stare crkve“ naziv je izložbe koja je otvorena u Pešačkoj zoni, povodom obeležavanja 200. godišnjice Stare crkve u Kragujevcu. Posetioci će biti u prilici da uživaju u 12 fotografija sa motivima Stare crkve, članova foto kluba… »

Porodica i država zatajili

RT Kragujevac 19.09.2018
Širom Srbije odjeknula je vest o krivičnom delu ubistva koje se sinoć dogodilo oko 20 časova u mirnom delu Kragujevca, odnosno naselju Vašarište. S obzirom na to da je u blizini sportski kompleks, park i škola građani su bili uznemireni kako zbog… »

Uskoro počinju Šumadijske igre

RT Kragujevac 19.09.2018
Žreb za 10. jubilarne zimske igre pod nazivom „Susreću se sela Šumadije“, koje će početi prvog vikenda oktobra, obavljen je danas. Grad Kragujevac pokrovitelj je ove manifestacije u kojoj će učestvovati 18 sela iz regiona. Kao i prethodnih… »

U okviru Bitef polifonije i predstava „Dvesta“

RT Kragujevac 19.09.2018
U programu ovogodišnje Bitef polifonije biće izvedena i predstava kragujevačkog teatra „Dvesta“, po tekstu Petra Mihajlovića u režiji Jovice Pavića. Predstavu „Dvesta“ ansambl Knjaževsko-srpskog teatra izvodi na matičnoj sceni Joakim… »