Izvor: RTS arhiva vesti 19.09.2018

Vučić u Tjenđinu – otvaranje Ekonomskog foruma i sporazumi sa provincijom Hebej i "Hbisom"

RTS 19.09.2018
Državna delegacija Srbije predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem učestvuje na letnjem zasedanju Svetskog ekonomskog foruma u gradu Tjenđinu – poznatijem kao "Letnji Davos". Potpisana dva dokumenta sa provincijom Hebej i kompanijom "Hbis". Na… »

Bezbednosni izazovi Zapadnog Balkana i Srbije

RTS 19.09.2018
Svako rešenje koje bi moglo da bude obostrano prihvaćeno u dijalogu Beograda i Prištine je dobro rešenje, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na konferenciji "Bezbednosni izazovi Zapadnog Balkana i Srbije". Uprkos burnoj prošlosti… »

Tramp o Kimu: On je spokojan i ja sam, videćemo šta će biti

RTS 19.09.2018
Predsednik SAD Donald Tramp podržao je samit severnokroejskog lidera Kim Džong Una i južnokorejskog predsednika Mun Džae Ina, te naveo da je došlo do ogromnog napretka sa Severnom Korejom na nekoliko frontova, uključujući denuklearizaciju… »

Avion "Er Srbije" stigao u Egipat nakon prinudnog sletanja na Kipar

RTS 19.09.2018
Posle noćašnjeg prinudnog sletanja u Pafos na Kipru, avion "Er Srbije" nastavio je let ka Hurgadi i jutros stigao u Egipat. Zbog aktiviranja signalne lampice u delu za prtljag, letelica je vanredno sletela, a bezbednost putnika nije bila ugrožena. U… »

Hapšenje zbog ubistva boksera u Kragujevcu

RTS 19.09.2018
Mladić star 21 godinu uhapšen zbog sumnje da je pucao na 27-godišnjeg kik-boksera u kragujevačkom restoranu "Neptun". Sumnja se da je A. M. (1997), noseći zaštitnu moto-kacigu na glavi, sinoć u večernjim časovima iz vatrenog oružja ispalio dva… »

Brnabić: IT osnova za još brži, održiv rast i razvoj

RTS 19.09.2018
U specijalizovanom IT odeljenju u beogradskoj gimnaziji "Patrijarh Pavle" održan je prvi javni čas sa predstavnicima privrede o primeni programiranja u privredi, kojem su prisustvovali premijerka Ana Brnabić i ministar prosvete Mladen Šarčević. Na… »

Jemen, više od pet miliona dece ugroženo zbog gladi

RTS 19.09.2018
Još milion dece u Jemenu je u riziku od gladi saopštila je međunarodna nevladina organizacija "Save the Children", čime se ukupan broj dece kojima preti glad u toj zemlji popeo na 5,2 miliona. Povećane cene hrane i smanjena vrednost jemenske valute… »

Vukosavljević: Polemisaću s Mitrovićem kad se upristoji

RTS 19.09.2018
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević kaže da je rešio da stavi tačku na polemiku sa vlasnikom "Pinka", Željkom Mitrovićem na temu rijaliti programa, navodeći da je bila iznuđena. Ističe da se polemika ne može voditi civilizovano… »

Vučić: Pitanje naoružanja je unutrašnje pitanje Srbije, nikome ne pretimo

RTS 19.09.2018
Nijednom izjavom nisam nikome pretio, želimo najbolje odnose sa Bošnjacima, ali ne želim da im budemo tema u kampanji, poručio je predsednik Aleksadar Vučić komentarišući izjave Bakira Izetbegovića. Ukazuje da je pitanje naoružanja unutrašnje… »

Kamioni na Batrovcima čekaju devet, na Horgošu pet sati

RTS 19.09.2018
Teretna vozila na izlazu iz Srbije čekaju na Batrovcima oko devet sati, a na Horgošu pet sati, saopštio je AMSS. Kamioni na Šidu, Bačkoj Palanci, Kelebiji čekaju po oko tri sata, na Vatinu oko sat vremena, a na Preševu oko sat i po. Prema… »