Izvor: RTV arhiva vesti 19.09.2018

Kina želi jaku Srbiju, Srbija moderne tehnologije

RTV 19.09.2018
TJENĐIN - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Tjenđinu, posle susreta s kineskim premijerom Li Kećijangom, da je na sastanku potvrđena međusobna podrška na političkom planu i večno prijateljstvo, a da su najviše razgovarali o… »

Aleksandra Joksimović nova ambasadorka Srbije u Londonu

RTV 19.09.2018
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će predsednica Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović biti ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji od 1. novembra. "Daće Bog da Aleksanda Joksimović ne bude ovde naredne… »

Kim i Mun postigli niz sporazuma o denuklearizaciji

RTV 19.09.2018
PJONGJANG - Lideri Južne i Severne Koreje Mun Džae-in i Kim Džong un postigli su drugog dana razgovora u Pjongjangu niz sporazuma uključujući obećanje Kima da će trajno zatvoriti glavni nuklearni kompleks Severa ako SAD preduzmu odgovarajuće mere… »

Avion "Er Srbije" sa Kipra bezbedno stigao u Hurgadu

RTV 19.09.2018
BEOGRAD - Jučerašnji čarter-let Er Srbije JU7210 od Beograda do Hurgade u Egiptu, koji je preusmeren u Pafos na Kipru zbog tehničkih razloga i mera predostrožnosti, nastavio je putovanje i bezbedno sleteo u Hurgadu u 6.55 po našem lokalnom vremenu… »

Kragujevac: Uhapšen zbog ubistva boksera

RTV 19.09.2018
BEOGRAD - Pripadnici MUP u Kragujevcu rasvetlili su teško ubistvo nad dvadesetsedmogodišnjim Kragujevčaninom i uhapsili A.M. (1997) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio to krivično delo. Sumnja se da je A.M. noseći zaštitnu moto kacigu na… »

Nastavlja se program prekvalifikacije za IT sektor

RTV 19.09.2018
BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je završena prekvlifikacija za IT sektor za 800 ljudi u Srbiji, kao i da od 1. oktobra Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) počinje sa programom prekvalifikacija za 775 nezaposlenih. Takođe u… »

Spasimo decu: Za 5,2 miliona mališana u Jemenu preti glad

RTV 19.09.2018
SANA - Još milion dece u Jemenu je u riziku od gladi saopštila je danas međunarodna nevladina organizacija Spasimo decu (Save the Children) čime se ukupan broj dece kojima preti glad u toj zemlji popeo na 5,2 miliona. Povećane cene hrane i smanjena… »

Vulin: Obuka i briga o ljudima su odlika uspešne vojske

RTV 19.09.2018
NOVI PAZAR - Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji zamenika komandanta Kopnene vojske general-majora Želimira Glišovića i komandanta Druge brigade Kopnene vojske brigadnog generala Željka Kuzmanovića, obišao je danas obuku pripadnika 28… »

Rijaliti (ili) polemika - ko je prvi počeo?

RTV 19.09.2018
BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosvljević ocenio je danas da su prestali da postoje svi razumni razlozi za nastavak iznuđene polemike sa Željkom Mitrovićem, koga naziva "pustoglavim". "Preduslov za bilo kakvu civilizovanu debatu je… »

Na zapadu Ukrajine zabrana knjiga, filmova, pesama na ruskom

RTV 19.09.2018
MINSK - Regionalni savet na zapadu Ukrajine usvojio je danas predlog o zabrani svih knjiga, filmova i pesama na ruskom jeziku u tom regionu. Poslanici u regionu Lavova glasali su danas za "uvođenje moratorijuma na objavljivanje i korišćenje sadržine… »