Izvor: Subotica.com arhiva vesti 19.09.2018

Na pomolu saradnja Gerontološkog centra sa Rusijom

Subotica.com 19.09.2018
Delegacija iz ruskog grada Čajkovski, koja ovih dana boravi u Subotici, posetila je danas Gerontološki centar i otvorila mogućnost za buduću saradnju na međunarodnim projektima. Ovo je inače prva poseta neke delegacije iz Rusije Geronotološkom… »

Američki konzulat organizuje susret sa subotičkim studentima

Subotica.com 19.09.2018
Kako uspešni studenti mogu da borave u SAD, da bi u okviru posete radili, a nakon toga i da proputuju širom Amerike? Konzulat SAD u Srbiji predstavlja program SWT za subotičke studente. U četvrtak, 20. septembra, u Plavoj sali Gradske kući od 18… »

Tri decenije bez Tibora Sekelja

Subotica.com 19.09.2018
U organizaciji Društva za esperanto "Tibor Sekelj" iz Subotice, sutra, 20. septembra, na dan 30. godišnjice od smrti velikog svetskog putnika, geografa, muzeologa, esperantiste i pisca, održaće se memorijalni susret i promocija kataloga "Muzej čoveka… »

Vremenska prognoza za 20. septembar (četvrtak)

Subotica.com 19.09.2018
Tokom sutrašnjeg dana, temperatura će se kretati u rasponu od 14 do 28 stepeni, a duvaće slab i promenljiv vetar, brzinom do 3 metra u sekundi. Dan će obeležiti vedro, sunčano i toplo vreme. Jutarnje časove obeležiće vedro i prijatno vreme, s… »

Deca iz „Kolevke“ uskoro u sistemu obrazovanja

Subotica.com 19.09.2018
Obrazovanje za sve je osnovni zadatak savremenog društva, ali, iako na prvi pogled izgleda da to ne treba da bude nešto o čemu se diskutuje, u praksi to nije tako. To na svojoj koži najbolje oseća 81 dete smešteno u Domu za decu ometenu u razvoju… »

"Berbanski dani" u Hajdukovu za vikend

Subotica.com 19.09.2018
Manifestacija "Berbanski dani", u slavu grožđa i vina, održava se po jubilarni 50. put u Hajdukovu. Program će početi u petak, 21. septembra, a tokom tri dana trajanja manifestacije, posetioci će imati priliku da uživaju u bogatom zabavnom… »

Oni dolaze: Mihajlo Botić, učenik Gimnazije „Svetozar Marković“

Subotica.com 19.09.2018
Mihajlo Botić, učenik drugog razreda Gimnazije „Svetozar Marković“ je olimpijac, ali u disciplini u kojoj se nadmeću najnačitaniji đaci. Na Književnoj olimpijadi osvojio je sjajno šesto mesto, ali kako kaže, dogodine će taj uspeh biti mnogo… »

Festival horora i vina od sutra u bioskopu Abazija

Subotica.com 19.09.2018
Četvrti po redu "Dead Lake Horror & Wine" festival, koji će se održati od 20. do 22. septembra pod sloganom "Noći horora i vina!" u bioskopu Abazija, počinje u četvrtak uveče projekcijom filma "Opatica iz pakla", a zatvoriće se koncertom zvezde… »

Isključenja struje za 20. septembar (četvrtak)

Subotica.com 19.09.2018
Zbog radova na elektroenergetskom sistemu, jedan broj ulica u Subotici i okolnim prigradskim naseljima biće privremeno isključen sa elektro mreže. U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu. Elektrodistribucija "Subotica" obaveštava… »