Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 20.09.2018

Društvo sudija: Politizacija pravosuđa

Danas 20.09.2018
Društvo sudija Srbije ocenilo je, povodom okruglog stola o Nacrtu ustavnih amandmana, da ni rešenja iz treceg teksta amandmana za pravosuđe još uvek ne obezbeđuju smanjenje politizacije pravosuđa i jačanje nezavisnosti sudstva i samostalnosti… »

Besplatni pregledi za sve građane u nedelju

Danas 20.09.2018
Ministarstvo zdravlja i ove jeseni nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju. U nedelju 23. septembra, od devet do 16 časova, svi građani… »

Brnabić, Vulin i Gašić dobitnici Plakete za izuzetnu saradnju sa MUP-om

Danas 20.09.2018
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je Plakete za izuzetnu saradnju i doprinos radu Ministarstva unutrašnjih poslova premijerki Ani Brnabić, ministru odbrane Aleksandru Vulinu i direktoru Bezbednosno… »

Holesterol produžava život

Danas 20.09.2018
Ne postoji dokaz da visok nivo takozvanog lošeg holesterola prouzrokuje srčana oboljenja, zaključak je studije koju je na uzorku od 1,3 miliona pacijenata uradilo 17 renomiranih svetskih lekara. Njihov je zaključak da je efekat statina, lekova za… »

Razmena podataka sa Turskom

Danas 19.09.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu potpisali su večeras u Beogradu Pismo o namerama u oblasti bezbednosti, koje će doprineti bržoj i intenzivnijoj razmeni podataka. Jedan od… »

Bregzit: Mej apeluje na lidere EU da razmisle o njenom ‘ozbiljnom planu’

Danas 20.09.2018
Britanska premijerka Tereza Mej apelovala je na lidere Evropske unije da sporazum o Bregzitu bude postignut u naredna dva meseca, ističući da pregovori neće biti produženi. Na večeri u Salzburgu Mej je predstavnicima 27 zemalja Evrope rekla da su… »

Fronteks na Balkanu je „ironija“

Danas 20.09.2018
Ako ste Albanija, Makedonija, Srbija, Egipat ili Libija – šta ćete dobiti ako imate evropske graničare i neku vrstu prijemnog centra za migrante na vašoj teritoriji, pita Tobi Vogel, istraživač briselskog Centra za studije evropske politike, a… »

Evropska Noć istraživača

Danas 20.09.2018
Trinaesta Evropska noć istraživača, pod sloganom „Istražuj kroz noć, u znanju je moć“, biće održana u 28. i 29. septembra u Beogradu, rečeno je danas na konferenciji za novinare. U Beogradu će Evropska noć istraživača biti održana na… »

Zakon o računanju vremena usklađuje se sa EU

Danas 20.09.2018
U nedelju 28. oktobra počinje zimsko računanje vremena kada će se časovnici vratiti jedan sat unazad, a posle ovogodišnje ankete u zemljama Evropske unije ostaje neizvesno da li će srednjoevropsko vreme i dalje biti podešavano svakog proleća i… »

SINOS: Rijaliti su sramota za srpsku medijsku scenu

Danas 20.09.2018
Sindikat novinara Srbije (SINOS) saopštio je danas da podržava ocenu ministra kulture I informisanja Vladana Vukosavljevića da su rijaliti programi sramota za medijsku scenu Srbije. Kako su saopštili iz Sindikata nezavisnih novinara Srbije, smatraju… »