Izvor: Danas/Kultura arhiva vesti 20.09.2018

Evropska noć istražvača u Beogradu 28. i 29. septembra

Danas 20.09.2018
Noć kad svako može da bude istraživač i otkrije stare tajne Ja nemam neki poseban talenat, samo sam radoznao, rekao je čuveni tvorac teorije relativiteta Albert Ajnštajn. Upavo za sve one koji su samo radoznali bez obzira koliko imaju godina po 13… »

Održano predavanje o kulturnom uticaju Rusije u Kraljevu

Danas 20.09.2018
Sinoć je, u Ambasadi Republike Srbije u Moskvi održana uspešna prezentacija i predavanje na temu „Kulturno nasleđe srednjovekovne Srbije i odnosi Srba i Rusa (na primeru grada Kraljeva)“. Događaj su zajednički organizovali Ambasada Srbije i… »

Ministarstvo kulture raspisalo odatni konkurs za medije

Danas 20.09.2018
Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je dodatni Konkurs za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja u… »

Guitar Art Day 23. septembra u Smederevu

Danas 20.09.2018
Guitar Art Day biće održan na Gradskom trgu u Smederevu u nedelju, 23. septembra od 18 do 20 časova, prenosi Podunavlje.info. Guitar Art Day je još jedna u nizu akcija koje zajedno organizuju Centar za kulturu Smederevo i Guitar Art Festival, u okviru… »

Započeo projekat „Očuvanje muzičkog nasleđa Kosova i Metohije“ u Kučevu

Danas 20.09.2018
U Kučevu je održana dvodnevna radionica u okvoru projekta „Očuvanje muzičkog nasleđa Kosova i Metohije“, koji realizuje Muzikološki institut SANU, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja. Radionicu su vodile etnomuzikolozi Maja… »

Takmičenje amatera Festival „Štap i kanap“

Danas 20.09.2018
U Velikom Gradištu 22. septembra proglasiće se pobednik Festivala amaterskih pozorišta «Štap i kanap» – ŠIK, četvrtog po redu, koji se održava u organizaciji Kulturnog centra „Vlastimir Pavlović Carevac“. Na programu smotre su predstave… »

Filmski vodič od 20. do 26. septembra

Danas 20.09.2018
List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke. 20. do 22. septembra – Festival horora i vina Četvrti po redu „Dead Lake Horror & Wine“ festival, održaće… »

Počelo snimanje kratkometražnog filma „Mališan“

Danas 19.09.2018
Zombi kao univerzalni simbol – Počelo je snimanje horor komedije „Mališan“ u kojoj glavnu ulogu tumači finski glumac Oni Tomila poznat po glavnim ulogama u blokbasteru Big Game i Rare Exports. U filmu igraju i Katarina Žutić i Slaviša… »

Laza Kostić kao pravnik

Danas 19.09.2018
Knjiga „Pravnički dometi pesnika Laze Kostića” prof. dr Žike Bujuklića predstavljena je danas u 14 časova u Atrijumu Doma Vojske Srbije. Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu dr Žika Bujuklić ovom studijom pokazuje da Laza Kostić nije bio samo… »