Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 20.09.2018

Ali: čišćenje posle jakih vetrova koji su pogodili Veliku Britaniju

Danas 20.09.2018
U toku je velika akcija čišćenja posledica oluje Ali koja je pogodila delove Velike Britanije. Vetar je duvao jačinom i do 160 kilometara na sat. Dvoje ljudi je poginulo, hiljade domova je ostalo bez struje, a vetar je prevrtao čak i kamione. U… »

Mej: London neće odgađati Bregzit

Danas 20.09.2018
Velika Britanija neće nastojati da odgodi Bregzit, čak i ako London i Brisel ne uspiju da se saglase u vezi sa pitanjima trgovine i regulisanja granice u Irskoj, izjavila je britanska premijerka Tereza Mej . Ona je tokom sastanka lidera EU u Salcburgu… »

Sjedninjene države „spremne da ponovo započnu pregovore“ sa Severnom Korejom

Danas 20.09.2018
Državni sekretar SAD Majk Pompeo je rekao da je spreman da ponovo pregovara sa Pjongjangom, u cilju denuklearizacije Severne Koreje do „2021. godine“. Razgovori između dve države su prekinuti nakon uopštenog dogovora koji je postignut početkom… »

Plenković: Važno ojačati spoljne granice EU

Danas 20.09.2018
Hrvatskoj je važno da pojačane snage evropske agencije za granice (Frontex) budu raspoređene u susednim zemljama kako bi pomogle njihovim graničnim policijama, kao i na prvim spoljnim granicama EU u Bugarskoj i Grčkoj, izjavio je danas hrvatski… »

Najmanje šest žrtava na Filipinima

Danas 20.09.2018
Najmanje šest osoba je poginulo, a nekoliko desetina se smatra nestalim nakon pokretanja velikog klizišta u centralnom delu Filipina, pogođenom obilnim monsunskim kišama, javlja AFP. Nova tragedija usledila je samo nekoliko dana nakon najsnažnije… »

Deni Bojl i ostali režiseri Bonda koji su otišli

Danas 20.09.2018
Deni Bojl je odustao od režiranja najnovijeg filma o Bondu što je podstaklo brojna nagađanja o razlozima. Zvanično objašnjenje je da su postojale „kreativne razlike“. Ali izgleda da nije samo to u pitanju. Da li je raspored bio prenatrpan? Datum… »

Ferari će lansirati 15 novih modela do 2022.

Danas 20.09.2018
Italijanski proizvođač sportskih vozila je u sklopu petogodišnje strategije pod novim rukovodstvom najavio da će lansirati 15 novih modela do 2022. godine. Firma će predstaviti i svoj prvi terenac Purosangue na kraju petogodišnjeg perioda. Izvršni… »

Soni lannsira mini verziju klasične plejstejšn konzole

Danas 20.09.2018
Soni je najavio minijaturnu verziju prve plejstejšn konzole, koja je prvobitno puštena u prodaju 1994. godine. Mala verzija će sadržati 20 retro naslova, poput Final Fantasy VII i Tekken 3. Plejstejšn klasik će biti duplo manji od originalne verzije… »

Gruzija: Crkva protestima sprečila usvajanje zakona o kanabisu

Danas 20.09.2018
Gruzijska vlada odustala je od usvajanja zakona kojim bi se legalizovalo uzgajanje marihuane u medicinske svrhe nakon što je moćna pravoslavna crkva organizovala masovne proteste, javljaju gruzijski mediji. Predsednik gruzijskog parlamenta Irakli… »

DW: Trampova „ekonomska zabluda“

Danas 20.09.2018
Predsednik SAD Donad Tramp u trgovinskom sporu sa Kinom preti batinom zvanom povećanje carine. Ako se njome zbilja i razmaše, udarcima će pogoditi ne samo Kinu, već i SAD, a i druge. U tim delirijumskim rečenicama se gotovo klinički čisto vidi… »