Izvor: Jug press arhiva vesti 20.09.2018

U toku uređenje seoskih sredina

Jug press 20.09.2018
VRANJE Na teritoriji grada Vranja u toku su radovi na uredjenju seoskih sredina. Sređuju se putni pravci u ukupnoj dužini od 24 kilometra. Lokalna samouprava, sa asfaltiranjem nekategorisanih puteva, ulaže višestruke napore na poboljšanju uslova… »

Prijem za učesnike festivala ,,Most“

Jug press 20.09.2018
VRANJE Za učesnike Prvog Međunarodnog filmskog festivala ,,Most“ koji, u četvrtak veče, počinje u Vranju, zatim predstavnike Ruskog doma u Beogradu, Balkanske kreativne grupe i Studenske unije Srbije, rukovodstvo grada domaćina organizovalo je… »

Rekonstruiše se vodovodna mreža u ulici Učitelja Josifa

Jug press 20.09.2018
LESKOVAC Radove koji se obavljaju na vodododnoj mreži u ulici Učitelja Josifa obišao je gradonačelnik Goran Cvetanović sa svojim saradnicima. Ispred lokalne samouprave Ana Stojković je rekla da je Javno preduzeće „Vodovod“ ove godine završilo… »

Promovisana knjiga “Milena Dravić-više od umetnosti”

Jug press 20.09.2018
LESKOVAC Promocija knjige „Milena Dravić – više od umetnosti“ Aleksandra Milosavljevića i Tatjane Nježić održana je večeras u Leskovačkom kulturnom centru. Koautorka Tatjane Nježić je rekla da je knjiga koncipirana tako da ima pet celina i… »

Stanković očekuje da Albanci izadju na izbore za Nacionalni savet

Jug press 20.09.2018
BUJANOVAC Predsednik Koordinacionog tela za opstine Bujanovac, Presevo i Medvedju Zoran Stankovic rekao je danas u Bujanovcu da očekuje da će sve albanske partije učestvovati na izborima za nacionalne saveta koji se odrzavaju 4. novembra. On je o… »

Izlozba fotografija Milene Dravic

Jug press 20.09.2018
LESKOVAC U okviru pratećeg programa Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije održana je i izložba fotografija Milene Dravić, jedne od najvećih filmskih zvezda Jugoslavije i Srbije. Na fotografijama su scene iz nekih od filmova u kojima… »

Uhapšen zbog iznude

Jug press 20.09.2018
LESKOVAC Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su A.S. (1983), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela iznuda u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih… »

Potpisano pismo o namerama o saradnji sa kineskim gradom Hangdžou

Jug press 20.09.2018
NIS Na međunarodnoj konferenciji o digitalnoj ekonomiji u kineskom gradu Hangdžou poptisano je Pismo o namerama za jačanje razvoja Informatičkog puta svile između grada Hangdžou i grada Niša Grad Hangdžou iz Kine i grad Niš iz Srbije na osnovu… »

Trinaest književnika na ovogodišnjoj 28. Književnoj koloniji Sićevo 2018.

Jug press 20.09.2018
NIS Dvadeset osma Međunarodna književna kolonija Sićevo 2018, koja traje od 18. Do 23 septembra u Sićevu kod Niša, ove godine okupila je 13 književnika iz zemlje i inostranstva. Književnu koloniju je otvorio Zvonko Karanović, dobitnik Nagrade… »

Cvetanović je obišao kompanije ,,Autostop,, i ,,Leskobegs”

Jug press 20.09.2018
LESKOVAC Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas je obišao Kompanije ,,Autostop,, i ,,Leskobegs,, koje zajedno zapošljavaju više od 700 radnika. Cvetanović je rekao da su obe ove firmi izvozno orijentisane i da znatno doprinose ekonomskom… »