Nauka & Tehnologija arhiva vesti 20.09.2018

Novi Samsung Galaxy A7 stiže sa kamerom sa tri objektiva

Benchmark 20.09.2018
Saopštenje za javnost Galaxy A7 najnoviji je uređaj kompanije Samsung iz A serije, sa moćnom zadnjom trostrukom kamerom i elegantnim dizajnom. Novi Galaxy A7 će biti dostupan u slobodnoj prodaji i kod operatera početkom oktobra po ceni od 41.990… »

Canon predstavlja Océ ColorWave 3000 seriju za štampu širokih formata

Personal magazin 20.09.2018
Canon Europe je predstavio novu Océ ColorWave 3000 seriju štampača velikog formata namenjenu korisnicima specijalizovanim za CAD, GIS i promotivne grafičke aplikacije. Novi sistemi odgovaraju zahtevima za štampanje u sektorima…. Canon Europe je… »

Sony Interactive Entertainment predstavio PlayStation Classic

IT svet 20.09.2018
Sony Interactive Entertainment (SIE) predstavio je PlayStationClassic, minijaturnu game konzolu koja izgleda kao originalni PlayStation i dolazi sa instaliranih 20 originalnih igara. Konzola će na tržište stići u limitiranim količinama počevši od… »

ADATA najavljuje PCIe BGA SSD IUSP33F

Personal magazin 20.09.2018
Kompaktne dimenzije i izvanredne performanse čine ga savršenim za tablete, ultrabook-ove, mini PC-jeve i slične tanke uređaje. DATA Technology predstavilao je ADATA IUSP33F – PCIe BGA (Ball Grid Array) SSD. Dimenzije ovog SSD-a su 80% kompaktnije od… »

Microsoft domacin regionalnog Virtuelnog samita o informisanju u maloprodaji i digitalnoj transformaciji

IT svet 19.09.2018
U sve mobilnijem i tehnološki potkovanijem svetu, iskustvo u kupovini po principu “isto za sve” više neće biti pokretač razvoja poslovanja. Nova tehnološka rešenja mogu pomoći trgovcima da odgovore na izazove tržišta koje se neprekidno menja… »

PlayStation vraća u život legendarnu retro konzolu

Noizz 20.09.2018
Sony je objavio da uskoro pušta u prodaju rimejk svoje prve konzole PS1, po imenu PlayStation Classic. Nova konzola biće umanjena verzija originala, pojaviće se u prodavnicama pred božićne praznike (3. decembra) i koštaće 99.99 dolara. Konzola će… »

Digitalizacija škola u Srbiji kasni i pored odvojenih 70 miliona evra iz budžeta države

PC Press 20.09.2018
Vlada nije ispunila obećanje da će do septembra sve učionice u Srbiji biti opremljenje računarima i brzom mrežom, a projekat elektronskog dnevnika uveden je u tek nešto više od trećine odeljenja. IT učionice i elektronski udžbenici u Srbiji… »

Nokia 7.1 Plus (Nokia X7) renderi ipak pokazuju postojanje izreza u ekranu

Benchmark 20.09.2018
HMD Global je ove godine već predstavio nekoliko "Plus" modela telefona, uključujući Nokia 5.1 Plus, 6.1 Plus i 7 Plus. S obzirom na to da 7 Plus zaostaje gotovo čitavu generaciju za ostalim modelima, ne čudi što kompanija sprema njegovog… »

Prvo iPhone XS rastavljanje otkriva bateriju L-oblika i bolju vodootpornost (video)

Benchmark 20.09.2018
Novi iPhone modeli će se u prodaji naći od sutra, a već imamo priliku da zavirimo u unutrašnjost iPhone XS/ XS Max modela, zahvaljujući rastavljanju koje je obavio FixjeiPhone. Video je na holandskom, ali je moguće uključiti "cc captions" na… »

Imate Smart TV? Logitech K600 tastatura je dizajnirana baš za vas

Benchmark 20.09.2018
Logitech je predstavio svoju novu tastaturu - K600 TV Keyboard - koja je, kako joj i naziv sugeriše, dizajnirana za kontrolu pametnih televizora, ali i računara. K600 ima integrisani trackpad, pored klasičnih tastera, kao i dodeljene tastere za media… »