Automobili arhiva vesti 24.09.2018

Hibridni DS7 Crossback ima 300 KS FOTO

B92 24.09.2018
Paralelno sa Peugeotovim predstavljanjem novih plug-in hibridnih modela 3008, 508 i 508 SW, Citroenov premijum podbrande DS je saopštio i elektrifikovanog SUV-a DS7 Crossback E-Tense. Francuski SUV dolazi u kombinaciji 1,6-litarskog četvorocilindarskog… »

Audi sprema rivala Mercedes-Maybachu?

B92 24.09.2018
Očekuje se da superluksuzna verzija Audija A8 dobije moćni W12 motor i oznaku "Horch". Audijevi počeci sežu u kasni 19. vek kada se August Horh (Horch), koji je radio za Karla Benca, udružio sa poslovnim partnerom da bi osnovao novu kompaniju… »

Prvi Audijev električni SUV automobil e-tron, opremljen Goodyearovim pneumaticima

Moj auto 24.09.2018
Nemački proizvođač automobila je za prvu opremu svog potpuno električnog sportskog terenskog vozila izabrao Goodyearove pneumatike Eagle F1 Asymmetric 3 SUV. Zahvaljujući svojoj tehnički naprednoj konstrukciji, ovi pneumatici se uspešno suočavaju… »

Ovako bi mogao da izgleda Seat Tarraco sa Cupra tretmanom

Auto blog 24.09.2018
Volkswagen Tiguan poslužio je kao osnova za Seat Tarraco, a sada se ovaj španski brend priprema da uvede svoj SUV srednje veličine, pozicioniran ispod Arona i Ateca modela. Tarraco je zasnovan na MQB-A arhitekturi, koja omogućava korišćenje brojnih… »

Uskoro premijera nove BMW Serije 3

Total car 24.09.2018
Prodaja modela BMW Serije 3 je drastično pala tokom poslednje tri godine, te se Bavarci nadaju da će situaciju preokrenuti u svoju korist predstavljanjem potpuno nove generacije ovog modela na Sajmu automobila u Parizu. Već smo imali prilike da… »

Porsche rekao zbogom dizelašima

Total car 24.09.2018
Proizvođač iz Štutgarta pridružuje se grupi auto-kompanija koje okreću leđa dizel motorima. Mnogi će reći da dizel agregatima nije ni bilo mesto u Porscheovim automobilima, ali potreba za ovim motorima javila se tek kada je nemački proizvođač… »

Može li policija da šalje na vanredni tehnički zbog ksenona ili spojlera

Polovni automobili 24.09.2018
Da li saobraćajni policajac ima pravo da vas zaustavi i pošalje na vanredni tehnički pregled ako posumnja da na vašem autu postoje prepravke? Ko snosi troškove vanrednog tehničkog pregleda u tom slučaju? Da li zbog ugrađenih ksenona mogu da me… »

Kako izgleda Trampova "Zver"?

Auto blog 24.09.2018
Automobili državnika su uvek privlačili pažnju, a posebno kada su u pitanju predsednici Rusije i SAD. Pre nekoliko meseci smo videli kako izgleda nova limuzina kojom će se voziti Vladimir Putin, a novu "mašinu" ima i Donald Tramp. U nedelju je stigao… »

Sada možete kupiti električni MG Roadster, ali nije jeftin…

Auto blog 24.09.2018
Konverzije klasičnih automobila na električni pogon sve su popularnije, a najnovija firma u biznisu je britanski RBW, sa svojim električnim MG Roadsterom. Međutim, ovo nisu stari MG Roadsteri prepravljeni na električni pogon, već potpuno novi… »

"Rat protiv automobila" počeo u Oslu

N1 Info 24.09.2018
Glavni grad Norveške je odlučan da iz svog centra polako, ali sigurno, protera automobile. "Moramo vratiti grad ljudima, da deca mogu da se bezbedno igraju, da ima klupa za starije", kaže Hana Markusen sedeći na trgu ispred Gradske kuće, koji je… »