Izvor: Dnevnik/Politika arhiva vesti 24.09.2018

Vučić: Počeli smo da ostvarujemo snove

Dnevnik 24.09.2018
BEOGRAD: Sednica Glavnog odbora SNS počela je danas u Centru "Sava", a uvodno izlaganje drži predsednik stranke i Srbije Aleksandar Vučić. Srbija je pre četiri godine bila na ivici bankrotstva, a danas je nada čitave jugoistočne Evrope, naglasio je… »

Brnabić predvodi delegaciju Srbije na GS UN

Dnevnik 24.09.2018
NjUJORK: Premijerka Ana Brnabić predvodiće delegaciju Srbije na 73. zasedanju Generalne skupštine UN, od danas do 28. septembra u Njujorku, saopšteno je iz Vlade Srbije. U srpskoj delegaciji biće i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova… »

Mali: Nikada nisam bio član Demokratske stranke

Dnevnik 24.09.2018
BEOGRAD: Ministar finansija Siniša Mali izjavio je večeras u polemici sa poslanicima Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije, tokom rasprave o izmenama i dopunama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, da nikada nije bio član DS. Nikada u… »

Selaković: Sastanak s Putinom od izuzetne važnosti

Dnevnik 24.09.2018
BEOGRAD: Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kaže da je za predsednika Srbije Aleksandra Vučić predstojeći sastanak s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom od izuzetne važnosti. On je rekao da se očekuje prvo sastanak dva… »

Linta: Nastavak podsticanja mržnje prema Srbima

Dnevnik 24.09.2018
BEOGRAD: Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio odluku hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da tokom druženja sa Hrvatima u Njujorku zapeva pesmu “Lijepa li si" koju izvodi Marko Perković Tompson kao nastavak podsticanja… »

Sećanje na Maru Đorđević Malagurski, poslanicu Velike narodne skupštine

Dnevnik 24.09.2018
Kad su novembra 1918. godine u 200 izbornih jedinica u Banatu, Bačkoj i Baranji birani poslanici za Veliku narodnu skupštinu u Novom Sadu, pravo glasa prvi put u istoriji su dobile i žene. Među 757 delegata bilo je sedam žena, od kojih je čak pet… »

Bjelić: Konkretnija saradnja s pokrajinom Trentino

Dnevnik 24.09.2018
NOVI SAD: Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, sastao se danas sa privrednom delegacijom iz italijanske pokrajine Trentino – Alto Adiđe, predvođenom direktorom Razvojne agencije… »