Izvor: Dojče vele arhiva vesti 24.09.2018

„Pretnje novinarima vode do autocenzure“

Dojče vele 24.09.2018
Razvoj nezavisnih medija u zemljama Zapadnog Balkana je i sada, kao i ranije, centralni zadatak medijske politike OEBS-a u tom regionu. Jer mediji su ti koji omogućavaju pluralizam, kaže u intervjuu za DW Arlem Dezir. DW: Mediji u zemljama Zapadnog… »

Spas za vladajuće – bar za sada

Dojče vele 24.09.2018
Sporni šef nemačke Službe za zaštitu ustavnog poretka ipak neće biti unapređen, već će (samo) biti savetnik u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Vladajuća koalicija nada se da će tako dalje diskusije biti obustavljene. Na kraju je sve išlo… »

Vučiću ne ljuti se

Dojče vele 24.09.2018
Aleksandar Vučić ne ide u skorije vreme ni u Brisel, ni u Njujork. Oni će, kako je to rekao Marko Đurić, „malo da ga sačekaju“. Zašto je predsednik Srbije odlučio da Zapadu „udara čežnju“? Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je očito… »

Heroji svakodnevice

Dojče vele 24.09.2018
Troje branitelja ljudskih prava, dvoje boraca protiv korupcije, jedan farmer i jedan stručnjak za poljoprivredu – to su dobitnici ovogodišnje Alternativne Nobelove nagrade. Dolaze iz Južne Amerike, Australije i Afrike. „Nagrađujemo hrabre ljude i… »

Reforma penzija: samo da ne bude gore

Dojče vele 24.09.2018
U Hrvatskoj se intenzivno raspravlja o reformi penzionog sistema. Izmene koje se naziru koncentrišu se održivost teško bolesnog sistema – ali niko se ne nada nekakvom izlečenju. Reforma će biti u skupštinskoj proceduri u septembru, najavili su… »

Ko će na banket sa Erdoganom?

Dojče vele 24.09.2018
Bliži se poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Nemačkoj. Biće to državna poseta, sa vojnim počastima i velikim državnim banketom u dvorcu Belvi kod predsednika Nemačke Frank-Valtera Štajnmajera. Mnogi političari koji se očekuju na… »

Samo bez nervoze!

Dojče vele 24.09.2018
U anketi javnog servisa ARD, desni populisti iz Alternative za Nemačku (AfD) prvi put su pretekli Socijaldemokrate (SPD). Ipak, demokratija u Nemačkoj sada ne bi smela da se unervozi, smatra Jens Turau. Za početak ovo: desni populisti iz „Alternative… »