Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 24.09.2018

Počela nova runda u carinskom ratu SAD i Kine

Glas Amerike 24.09.2018
Nove carine koje su SAD i Kina međusobno uvele na uvoznu robu stupile su na snagu u ponedeljak. SAD su povećale carine na kinesku uvoznu robu u vrednosti od 200 milijardi dolara, na šta je Peking odgovorio uvođenjem carina na 60 milijardi dolara… »

Bela kuća kritikuje nove optužbe na račun Kavanoa

Glas Amerike 24.09.2018
Bela kuća je odbacila nove navode o seksualnom zlostavljanju protiv federalnog sudije Breta Kavanoa, koga je predsednik Donald Tramp nominovao za sudiju Vrhovnog suda SAD. Magazin Njujorker objavio je da dvoje senatora SAD istražuju optužbe žene koja… »

Policija: Nedostupna kriminalna grupa iz CG pokušala da ubije Lakić

Glas Amerike 24.09.2018
Crnogorska policija saopštila je da ima operativna saznanja da je njoj nedostupna kriminalna grupa sa teritorije Crne Gore pokušala da ubije istraživačku novinarku Oliveru Lakić u maju ove godine ispred njenog stana u Podgorici. "Službenici Sektora… »

Svetlana Lukić: Izgubili smo sve, čak i slobodne izbore

Glas Amerike 24.09.2018
Svetlana Lukić, urednica i autorka Peščanika, govori za Glas Amerike nakon što joj je dodeljena nagrada "Osvajanje slobode", u Centru za kulturnu dekontaminaciju, 24. septembra 2018. u Beogradu.… »

Neizvesna sudbina zamenika sekretara za pravosuđe

Glas Amerike 24.09.2018
Predsednik Donald Tramp i zamenik sekretara za pravosuđe Rod Rozenstajn, koji nadzire istragu specijalnog tužioca o ulozi Rusije u predsedničkim izborima 2016, sastaće se u četvrtak da bi razmotrili Rozenstajnovu budućnost u sekretarijatu. Agencija… »

S. Lukić, laureatkinja "Osvajanja slobode": Izgubili smo sve, čak i slobodne izbore

Glas Amerike 24.09.2018
Ovogodišnje laureratkinje nagrade "Osvajanje slobode" - koju od 2001. godine dodeljuje Fond "Maja Maršićević-Tasić"su novinarke Svetlana Lukić i Svetlana Vuković Mesarović, urednice i autorke Peščanika. Nagrada se dodeljuje ženama koje su se u… »

CIA se vraća "tradicionalnoj špijunaži"

Glas Amerike 24.09.2018
VAŠINGTON — Glavna špijunska agencija SAD sprema se da poveća prisustvo širom planete kako bi eliminisala takozvane "obaveštajne rupe" i odgovorila na sve veću pretnju velikih sila kao što su Rusija i Kina. Direktorka CIA-e Đina Haspel nazvala… »

Premijerka Srbije sa senatorom Džonsonom u Njujorku

Glas Amerike 24.09.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić počela je posetu Njujorku sastankom sa senatorom Ronom Džonsonom, predsedavajućim Komiteta za nacionalnu bezbednost i Potkomiteta za Evropu Senata, prenosi Fonet. U razgovoru sa Džonsonom, predednica Vlade istakla… »

Tramp spreman na sastanak sa Rohanijem

Glas Amerike 24.09.2018
Dok se svetski lideri okupljaju uoči zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, najviši američki zvaničnici kažu da bi predsednik Donald Tramp mogao da se sastane ove nedelje sa liderima Irana, ako bi Iran hteo da promeni svoje… »

Podgorica: Olujni vjetar nosio drveće i izazvao saobraćajni kolaps

Glas Amerike 24.09.2018
Olujni vjetar koji je u ponedjeljak zahvatio Podgoricu i okolinu kidao je drveće na glavnim gradskim bulevarima i izazvao brojne požare, a nestanak struje u većini centralnih gradskih četvrti izazvao je kolaps u saobraćaju, prenose lokalni mediji… »