Izvor: InfoKG/Regioni arhiva vesti 24.09.2018

Produžen rok za sklapanje DECENIJSKOG reprograma

InfoKG 24.09.2018
Zbog velikog interesovanja Kragujevčana, produžen je rok za sklapanje sporazuma o reprogramu dugovanja prema gradskim preduzećima, koja su u Sistemu objedinjene naplate, do kraja oktobra. Građani su u prilici da u prostorijama Javnog stambenog… »

Počinje peti Internacionalni festival kamerne muzike Convivium Musicum (PROGRAM)

InfoKG 24.09.2018
Internacionalni festival kamerne muzike Convivium Musicum, peti po redu, održaće se od 25. do 28. septembra. Koncerti se održavaju na dve lokacije - u Pozorištu za decu i Univerzitetskoj galeriji. Nastupi počinju od 20 časova, a ulaz na koncerte je… »

"Gospođa ministarka" u Teatru

InfoKG 24.09.2018
Predstava “Gospođa ministarka” biće izvedena sutra od 20 časova u Knjaževsko-srpskom teatru. Komad je po tekstu Branislava Nušića adaptirao i režirao Jovan Grujić. „Gospođa ministarka, reče Nušić, događa se u doba susreta prošloga i… »

Rotaraktovci renovirali dvorište OŠ “Julijana Ćatić” (FOTO) (VIDEO)

InfoKG 24.09.2018
U okviru akcije "Izgradimo deci" članovi Rotarakt kluba Kragujevac renovirali su dvorište Osnovne škole "Julijana Ćatić" u Stragarima, a za te namene je utrošeno gotovo 600.000 dinara. Sređeni su mobilijar, kao i tereni za mali fudbal i basket… »

Izložbom "Herman Avgust Majnert - pionir srpskog zdravstva" počinju "Dani češke kulture"

InfoKG 24.09.2018
Biografsko-dokumentarna izložba pod nazivom "Herman Avgust Majnert - pionir srpskog zdravstva" autora Nenada Karamijalkovića, kojom počinju i "Dani češke kulture u Kragujevcu 2018", biće otvorena sutra u 19 sati u Narodnoj biblioteci "Vuk… »

Predškolaci i osnovci kroz igru će savladavati znakovni jezik

InfoKG 24.09.2018
Povodom Međunarodne nedelje gluvih najavljeno je unapređenje rada u sistemu grada Kragujevca, pre svega edukacijama najmlađih u osnovnim školama i pripremnom predškolskom programu, jer deca najbolje kroz igru mogu da savladaju znakovni jezik. Povodom… »

Za projekte iz oblasti omladinske politike milion dinara iz gradske kase

InfoKG 24.09.2018
Raspisan je javni konkurs za dodelu sredstava iz budžeta grada za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje projekata iz oblasti omladinske politike, za šta je namenjen 1,1 milion dinara. Konkurs je raspisan za oblasti… »

U Kragujevcu 17 mladih iz hraniteljskih porodica u projektu osnaživanja

InfoKG 24.09.2018
U projekat “Nismo sami – osnaživanje mladih iz hraniteljskih porodica“ biće uključeno 17 lica iz ove kategorije u Kragujevcu. Cilj je unapređenje podrške mladima iz hraniteljskih porodica, u vidu psihološkog osnaživanja i posredovanja u… »