Izvor: Južne vesti/Regioni arhiva vesti 24.09.2018

U niškoj Tvrđavi takmičenje za đake “Kakav si kvizičar”

Južne vesti 24.09.2018
Učenici osnovnih i srednjih škola koje fasciniraju prirodne pojave, koji dobro razmišljaju pod stresom i imaju slične prijatelje, pozvani su da se prijave za takmičenje u (ne)poznavanju fizike "Kakav si kvizičar", koje će se održati u niškoj… »

Narednih dana u Nišu će prskati protiv komaraca

Južne vesti 24.09.2018
Duž reka i voda, gde su obično staništa komaraca, ekipe preduzeća Sanit M&M uništavaće larve komaraca, od utorka 25. do četvrtka 27. septembra. Kako su saopštili iz ovog preduzeća, prskaće na teritoriji svih pet niških opština. U utorak 25… »

Poverenik upozorio Lutkarsko pozorište iz Niša zbog spornih kamera

Južne vesti 24.09.2018
Zbog toga što nije postojao pravni osnov za instalaciju kamera u Pozorištu lutaka Niš, zbog kamera ugrađenih u prostorijama gde se glumci presvlače, ali i zato što nije jasno definisano ko rukuje video-nadzorom, Poverenik za informacije od javnog… »

"Naprednjaci" u Merošini više ne postoje, SNS sam na vlasti

Južne vesti 24.09.2018
Podela vlasti i politička previranja u Merošini se nastavljaju, a novina je da je od prošle nedelje Srpska napredna stranka jedina na vlasti u ovoj opštini. Nakon nekoliko meseci rukovođenja Bojan Nešić, čija se odbornička grupa "Naprednjaci"… »

Poverenik naložio gradonačelniku Niša da dostavi podatke o zaposlenima

Južne vesti 24.09.2018
Premda u Službi za poslove gradonačelnika Niša Darka Bulatovića nisu želeli da novinarima Južnih vesti dostave podatke o ljudima zaposlenim pri gradonačelnikovom kabinetu, Poverenik za informacije od javnog značaja im je naložio da to učine u… »

“Niško nebo” ponovo će nadletati vojni avioni

Južne vesti 24.09.2018
U popodnevnim i večernjim satima, od utorka 25. do četvrtka 27. septembra , “grmeće” nebo iznad Niša, jer će ponovo leteti vojni avioni. Kako su saopštili iz 98. vazduhoplovne brigade, reč je o redovnoj letačkoj obuci pilota, koji će… »

Raspisan konkurs za direktora leskovačke “Pijace”

Južne vesti 24.09.2018
Oni koji misle da mogu da vode leskovačko preduzeće Pijaca, a pritom imaju završen fakultet i najmanje 3 godine radnog iskustva na poslovima povezanim sa komunalnim preduzećima, mogu se prijaviti na konkurs za ovo direktorsko mesto. Konkurs je otvoren… »