Izvor: Kurir/Politika arhiva vesti 24.09.2018

Vučić o Kosovu: Moja politika da dosta toga sačuvamo na KiM očigledno u Srbiji nije pobedila

Kurir 24.09.2018
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da njegova politika da Srbija dosta toga sačuva na Kosovu i Metohiji očigledno u Srbiji nije pobedila. "Ja vam sad kažem, mi smo doživeli poraz. Ta moja politika da… »

Ana Brnabić započela posetu Njujorku susretom sa Ronom Džonsonom: SAD žele da pomognu u nalaženju rešenja za Kosovo i…

Kurir 24.09.2018
BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, započela je posetu Njujorku današnjim sastankom sa senatorom Ronom Džonsonom, predsedavajućim Komiteta Senata i Kongresa SAD za nacionalnu bezbednost i Potkomiteta za Evropu, saopštila je večera… »

Đorđević: Vlada radi na usklađivanju penzija sa potrošačkom korpom

Kurir 24.09.2018
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da vlada radi na približavanju penzija minimalnoj potrošačkoj korpi, odnosno prosečnoj plati u Srbiji. Na komentare opozicije da izmene i dopune… »

Vučić razgovarao sa čepurinom: Sastanak sa Putinom za učvršćivanje prijateljstva

Kurir 24.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je počastvovan što će imati priliku da razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i da očekuje da i ovaj sastanak ima veliki značaj za dalje učvršćivanje prijateljstva srpskog i… »

Nenad Popović: Vratićemo pitanje Kosova u SB UN

Kurir 24.09.2018
To je jedino mesto gde to pitanje može biti rešeno i gde Srbija ima prijatelje, Rusiju i Kinu, koje štite teritorijalnu celovitost Srbije, poštujući naš Ustav i Rezoluciju 1244. BEOGRAD - Pregovori o Kosovu po okriljem EU nisu dali nikakav rezultat… »

Svi podaci građana biće zaštićeni kao u EU: Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Kurir 24.09.2018
BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koji za cilj ima unapređenje međunarodne razmene podataka i zaštite podataka o ličnosti, kao i usklađivanja domaćeg zakonodavstva sa novim… »

Selaković o susretu Vučića i Putina: To će biti jedan od najvažnijih sastanaka

Kurir 24.09.2018
BEOGRAD - Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kaže da je za predsednika Srbije Aleksandra Vučić predstojeći sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom od izuzetne važnosti. On je rekao da se očekuje prvo sastanak dva… »

Akcija Kosovske policije: Potraga za vozilima sa isteklim tablicama na severu

Kurir 24.09.2018
PRIŠTINA - Kosovska policija počela je danas na severu Kosova da sprovodi operativni plan za zaustavljanje automobila bez ili sa tablicama koje su istekle. "Radio Slobodna Evropa" izveštava da takva vozila čine oko 30 procenata od ukupnog broja vozila… »

Vuk Drašković otvorio dušu: Da li je tačno da se često čuje sa Vučićem, kada će Balkan postati strateško dvorište…

Kurir 24.09.2018
Srpski pisac i političar, Vuk Drašković, uveren je da će do pomirenja Srba i Albanaca doći vrlo brzo i da je pedsednik Srbije Aleksandar Vučić iskreno opredijeljen za evropeizaciju Srbije, za članstvo države u EU i za strateško pomirenje u… »

Milićević: Treba da budemo zahvalni zbog 5. oktobra, sad znamo ko je bio u SPS zbog funkcija

Kurir 24.09.2018
Šef poslaničke grupe Socijalističke partija Srbije (SPS) Đorđe Milićević izjavio je danas da ta stranka treba da bude zahvalna za 5. oktobar 2000. godine, jer se modernizovala i upitao gde su danas oni koji su sproveli i organizovali taj događaj… »