Izvor: Kurir/Regioni arhiva vesti 24.09.2018

Besplatno kod lekara: Akcija preventivnih pregleda i u Vranju, pregledan 551 pacijent

Kurir 24.09.2018
U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda koju organizuje Ministarstvo zdravlja u nedelju do 16 časova u Zdravstvenom centru u Vranju urađen je 551 pregled, saopštila je ta zdravstvena ustanova. Od toga je urađen 91 tumorski marker za prostatu… »

Upoznajte baka julku iz Kragujevca: Proslavila je 100. rođendan, prošla je svašta u životu, a sada otkriva svoj recept za…

Kurir 24.09.2018
Kragujevčanka Julka Mitrović, proslavila je stoti rođendan. Iako je ušla u drugi vek, ceo dan je u pokretu. Neobičnu vitalnost i dobro zdravlje, kaže, duguje radu i umerenosti u svemu, ali pre svega slozi u porodici. S njom, na rođendanskom… »

Vučević i dejanovićeva: Novi Sad vodi odgovornu populacionu politiku!

Kurir 24.09.2018
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ministarku bez portfelja zaduženu za demografiju i populacionu politiku Slavicu Đukić Dejanović. Ona je posetila Novi Sad kako bi učestvovala na stručnom skupu „Populacioni… »

Učenici trenirali na odmoru pa se povredili: Đaku naprsla ruka na 4 mesta

Kurir 24.09.2018
Učenik Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" zadobio je naprsline leve ruke čak na četiri mesta. Njega je zbrinula Hitna medicinska pomoć, posle čega je on smešten na Dečiju hiruršku kliniku gde mu je stavljen gips i gde je hospitalizovan. Ovaj… »

Profesori traže deveti platni razred: Časovi skraćeni u većini škola u Rasinskom okrugu

Kurir 24.09.2018
KRUŠEVAC - Prosvetni radnici danas drže skraćene časove u 38 škola od ukupno 52 škole u Rasinskom okrugu, rečeno je agenciji Beta u kruševačkoj Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije. "Od 38 škola u Rasinskom okrugu, u kojima većinu članova… »

Uhapšena sedmorica, među njima i fitosanitarni inspektor: Pokušali da u Aleksincu prodaju zaražene nektarine vraćene iz…

Kurir 24.09.2018
BEOGRAD - Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila sedam osoba, medju kojima i fitosanitarnog inspektora, zbog sumnje da su primili i dali mito da bi nektarine zaražene bakterijom… »

Neće Jura iz Srbije: Korejska kompanija demantuje da će deo proizvodnje preseliti u Albaniju i otpustiti radnike

Kurir 24.09.2018
BEOGRAD - Kompanija Jura demantovala ; danas da će deo proizvodnje iz Leskovca preseliti u Albaniju i otpustiti radnike. Kako je u zvaničnom saopštenju Jure za Prvu TV navedeno, u Juri neće biti otpuštanja i ne postoje planovi za preseljenje dela… »

Nišlija skinuo radijatore jer nije mogao da plaća grejanje, ali tek onda je krenuo pakao! Stižu mu računi, a sad prete i…

Kurir 24.09.2018
Nišlija Radomir Simonović avgusta 2014. godine isključio je radijatore u svom stanu i obavestio Toplanu o jednostranom raskidu ugovora, ali njemu i dalje stižu računi za daljinsko grejanje, pa je dužan skoro 400.000 dinara. U Toplani kažu da… »

Radnica smenila direktorku u Žitorađi: Pritiskala me i šikanirala, a onda sam je prijavila...

Kurir 24.09.2018
Sunčica Jovanović, radnik vrtića u Žitorađi, ostaće upamćena kao neko ko je uspeo da smeni direktora. Naime, zbog niza nezakonitosti, kako kaže, šikaniranja i maltretiranja od strane direktorke V. K., ona se obratila Upravnom odboru ove ustanove… »

Nesvakidašnji udes u blizini Kupinova: Kolima naleteo na divlju svinju nasred prometne ulice

Kurir 24.09.2018
KUPINOVO - Na deonici puta Preka kaldrma, nadomak Kupinova, danas oko 11 časova dogodila se nesvakidašnja nezgoda, kada je muškarac kolima naleteo na divlju svinju. Naime, životinja je izletela na jednu od prometnijih saobraćajnica, kuda inače… »