Izvor: N1 Info/Balkan arhiva vesti 24.09.2018

Olujni vetar razbuktao požare u Podgorici, izgorela kuća

N1 Info 24.09.2018
Olujni vetar koji je zahvatio Podgoricu, razbuktao je nekoliko požara u prigradskim naseljima, u kojima je izgorela jedna kuća, izazvao prekid snadbevanja električnom energijom, a čupajući stabla drveća otežao je saobraćaj. Jak severni vetar… »

Predsednica Hrvatske pevala Tompsonovu pesmu u Njujorku

N1 Info 24.09.2018
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović boravi u SAD, gde će učestvovati na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku. O poseti Americi ona se oglasila i na zvaničnoj stranici na Facebooku. Tokom boravka s hrvatskom zajednicom… »

Dečak u RS nastradao od strujnog udara

N1 Info 24.09.2018
Četrnaestogodišnji dečak poginuo je od strujnog udara na izletištu Paunovica, nadomak Kneževa, u Republici Srpskoj, objavili su banjalučki mediji. Tragedija se dogodila sinoć, kada se maloletnik popeo na banderu i uhvatio za žicu pod naponom… »

Baković: Oliveru Lakić pokušala da ubije kriminalna grupa

N1 Info 24.09.2018
Policija ima operativna saznanja da je kriminalna grupa sa teritorije Crne Gore izvršila krivično delo pokušaj ubistva novinarke "Vijesti" Olivere Lakić, izjavio je pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković. On je rekao da se članovi… »

Davidov otac odgovorio Dodiku: Nećeš me nikada skloniti

N1 Info 24.09.2018
Oca deteta kojeg su silovali i ubili, nećeš odavde nikada skloniti, a posebno ne 8. oktobra, poručio je Davor Dragičević, otac mladića čija smrt mesecima nije razjašnjena, u video poruci objavljenoj na Fejsbuku, u odgovoru predsedniku Republike… »

U BiH pao sneg, zabelelo se Prokoško jezero

N1 Info 24.09.2018
Vrhovi planina u BiH dočekali su danas i prvi septembarski sneg. Zabelelo se i Prokoško jezero. Na Prokoškom jezeru i na planini Vlašić u BiH pao je prvi sneg, a formiran je pokrivač od oko pet centimetara. Prokoško jezero se nalazi na 1.636 metara… »

"Osvajanje slobode" urednicama Peščanika: Izgubili smo sve

N1 Info 24.09.2018
Urednicama sajta Peščanik Svetlani Lukić i Svetlani Vuković Mesarović uručena je nagrada "Osvajanje slobode" za 2018. godinu, koju dodeljuje Fond "Maja Maršićević Tasić". Izvor: N1 Lukić je rekla da ovo nije prva nagrada koju su dobile, ali je… »

Tužilac: Bivši agent CIA može biti izručen Crnoj Gori

N1 Info 24.09.2018
Bivši operativac CIA Džozef Asad, koji je uhapšen u Abu Dabiju zbog navodne umešanosti u pokušaj terorizma u Crnoj Gori, zakonski može biti izručen pravosudnim vlastima u Podgorici, ali ta odluka zavisi od država od kojih je zatraženo njegovo… »

Talasi na Jadranu do pet metara, bura duva 100 km/h

N1 Info 24.09.2018
Zbog jakih udara bure i talasa koji su na Jadranu dostizali i pet metara, otkazano je više trajektnih i katamaranskih linija na splitskom plovnom području, javila je agencija Hina. Jak vetar i kiša u Splitu su popodne izazvali saobraćajnu gužvu i… »

Hrvatski ministar sa sindikatima o reformi penzionog sistema

N1 Info 24.09.2018
Ministar rada u Hrvatskoj Marko Pavić održao je sastanak sa predstavnicima sindikata koji nisu zadovoljni njegovim predlogom reforme penzionog sistema. Izvor: N1 Ministar je još jednom naglasio da je cilj da se obezbedi održivost javnih finansija … »